OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

novo
Plastična kanta 5 lit

Plastična kanta 5 lit

cena: 366,00 din
Bure plastično sa jednim otvorom 15 lit

Bure plastično sa jednim otvorom 15 lit

cena: 659,00 din
  • Bure plastično sa jednim otvorom 30 lit 815,00 din detaljnije Detaljnije
  • Bure plastično sa jednim otvorom 60 lit 1.434,00 din detaljnije Detaljnije
novo
Kanta za mleko 10 lit

Kanta za mleko 10 lit

cena: 780,00 din
Bure regenerat 200 lit

Bure regenerat 200 lit

cena: 3.780,00 din
Bure regenerat 210 lit

Bure regenerat 210 lit

cena: 4.139,00 din
prodato
Bure plastično 10 lit sa navojem

Bure plastično 10 lit sa navojem

cena: 414,00 din
  • Bure plastično 15 lit sa navojem rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Bure plastično 25 lit sa navojem rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Bure plastično 30 lit sa navojem rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Bure plastično 45 lit sa navojem rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Bure plastično 60 lit sa navojem rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Bure plastično 90 lit sa navojem rasprodat detaljnije Detaljnije
prodato
Kanta plastična 10 lit.

Kanta plastična 10 lit.

cena: 429,00 din
prodato
Bure plastično 25 lit

Bure plastično 25 lit

cena: 580,00 din
spacer
Burad

Burad predstavljaju sudove koji služe za skladištenje različitih sadržaja. Bure je posuđe koje je većih zapremina i često se čuva u ostavama, spajzima ili podrumima. Burad ili burići imaju najrazličitiji spektar korisšćenja pa se samim tim razlikuju njihove dimenzije ali i materijali od kojih se izrađuju. Burad se pravi u obliku valjka sa nešto debljom sredinom inajpre su se koristili za odlaganje materijala koji je služio za pravljenje napitaka poput piva ili vina. Jedna od najpoznatijih i najkorišćenijih varijacija buradi jesu takozvane bačve. 

Bačve su prvi izradili Goti. Od njih su ih nasledili Rimljani koji su ih izrađivali u trećem veku dok su se pre toga tečnosti čuvale u takozvanim amforama ili posudama koje su im slične. Barel je merna jedinica za volumen bačve i iznosti 159 l. To je merna jedinica koja važi za standardne bačve. Nakon što su kamene amfore zamenjene drvenm buradima počelo se masovno proizvoditi i vino i pivo. Danas se u burad ne pakuju samo pića ovog tipa već mogu imati najrazličitiju upotrebnu vrednost. Osim drvenih buradi, danas nailazimo i na metalne, staklene ali  i često korišćene plastične. Plastična burad je danas najpristupačnija  a PVC je veoma lak za održavanje. 

Ovi predmeti se često koriste za pečenje rakije i čuvanje prvenca rakije. Plastična burad je idealna i za zimske dane. U plastičnim buradima može se pasterizovati povrće prutem kiseljenja. Plastična burad je odlična za pravljenje omiljene srpske i balkanske poslastice. Reč je o kiselom kupusu. Burad se može koristiti i za odlaganje zimnice kao što je turšija. Cene buradi variraju zajedno sa kvalitetom. Tvrda plastika je odličan materijal za pravljenje buradi i u takvim se buradima proizvodi skladište bezbedno i higijenski. 

Bure se može korisititi i za akumulaciju vode u sušnim danima, za akumulaciju i grejanje kišnice i u mnoge druge svrhe. Poklopci prijanjaju hermetički a na mnogima se nalaze i jako izdržljive ručke koje pomažu pri premeštanju bureta sa jednog mesta na drugo. Burad od plastike odlikuej i lakoća korišćenja i održavanja higijene jer se ne moraju prati posebnim hemikalijama kao što je slučaj kada je reč o drvenim buradima.
spacer