OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

Čekić zidarski sa drvenom drškom 540g FESTA

Čekić zidarski sa drvenom drškom 540g FESTA

cena: 892,00 din
  • Čekić zidarski sa drvenom drškom 600g FESTA 906,00 din detaljnije Detaljnije
akcija
Čekić 600g MONOLIT FESTA - proizvod na akciji

Čekić 600g MONOLIT FESTA

cena: 2.399,00 din
1.968,00 din
prodato
Čekić zidarski WOMAX

Čekić zidarski WOMAX

cena: 696,00 din
prodato
Zidarski čekić 300gr sa magnetom Kapriol

Zidarski čekić 300gr sa magnetom Kapriol

cena: 798,00 din
  • Zidarski čekić 500gr sa magnetom Kapriol rasprodat detaljnije Detaljnije
prodato
Zidarski čekić 600gr ERBA

Zidarski čekić 600gr ERBA

cena: 905,00 din
prodato
Zidarski čekić 0.6kg

Zidarski čekić 0.6kg

cena: 960,00 din
prodato
Zidarski čekić 300gr sa drvenom drškom Kapriol

Zidarski čekić 300gr sa drvenom drškom Kapriol

cena: 1.164,00 din
  • Zidarski čekić 400gr sa drvenom drškom Kapriol rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Zidarski čekić 500gr sa drvenom drškom Kapriol rasprodat detaljnije Detaljnije
spacer
Čekići zidarski

Teško je reći koje su glavne razlike između nekih čekića koji se pojavljuju svstani u raznorodne kategorije a opet imaju neverovatnu sličnost kako u funkciji tako i u dizajnu. Upravo zato je u slučajima kada se poklapaju karakteristike čekića iz raznih kategorija povoljno dati im ime po nekom od zanata u kojem se najviše koriste. Dakle, najpre tu mislimo na čekiće za keramiku, zidarske, tesarske ili stolarske čekiće. Kod nekih od ovih čekića javljaju se gotovo neprimetne razlike pa je onda najbolje opisati ih u kontekstu samog zanimanja kojim su određeni.  Pošto je ovde reč o zidarskim čekićima valja najpre reći da se oni koriste u onim trenucima kada se ređaju cigle, blokovi ili bilo koja vrsta opeke. 

Može se shvatiti da su zidarski čekići upravo čekići koji služe za nameštane cigli u određeni položaj prilikom zidanja. Da se ne  bismo previše zadržavali na opisu zidarstva jer je više nego očigledno da je to proces pravljenja stambenih ili nekih drugih objekata, rećo ćemo samo da je ovaj zanat veoma cenjen već vekovima i da se gotovo ne može zamisliti bez upotrebe alata među kojima svakako veliko mesto zauzima i alat pod nazivom zidarski čekić. I ovaj čekić kao i većina drugih ima dršku od drveta i glavu odnosno udarnu površinu napravljenu od legura čelika koji je veoma izdržljiv. Glava čekića je napravljena tako da je obložena prahom i da je polirana te se trenje kod ovih predmeta tako povećava i smanjuje se mogućnost klizanja odnosno sklizavanja čelika prilikom udarca. Čekić je termički obrađen što mu dodaje dosta na estetskom i fizičkom planu. 

Drvena drška je ergonomski dizajnirana tako da prijanja uz svaku šaku i tako da je veoma dobro uklopljena i otporna na jake udarce. Težina ovih čekića varira po gramaži ali se često prave teži nego ostali čekići. Kada je reč o drški takođe valja reći da je postavljena pod određenim uglom tako da se ni slučajno ne mogu desiti rizici otpadanja glave ili lomljenja drške
spacer