OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
Električne makaze za lim-Glodalica 550W JN1601 MAKITA - proizvod na akciji

Električne makaze za lim-Glodalica 550W JN1601 MAKITA

cena: 38.990,00 din
36.990,00 din
akcija
Električne makaze za lim 380W JS1601 MAKITA - proizvod na akciji

Električne makaze za lim 380W JS1601 MAKITA

cena: 41.790,00 din
39.283,00 din
akcija
Električne makaze za lim 380W JS1000 MAKITA - proizvod na akciji

Električne makaze za lim 380W JS1000 MAKITA

cena: 42.990,00 din
40.411,00 din
novo
Makita JN3201J Električna grickalica za lim - proizvod na akciji

Makita JN3201J Električna grickalica za lim

cena: 69.990,00 din
65.791,00 din

Električne makaze za lim

Električne makaze za lim

Makaze predstavljaju alat koji služi za sečenje. Rade po principu poluge i smatraju se veoma starim alatom. Alat koji datira još u vremena praistorije pravio se od raznih legura metala. Makaze su uznapredovale u sredjem veku. Mogu se smatrati iniverzalnim alatima. Makaze imaju široku primenu a u odnosu na to koja im je primena mogu se klasifikovati na razne klase. Prva asocijacija na makaze svakako jeste frizerska. 

Makaze se naravno mogu koristiti i za sečenje papira ili kartona. Koriste se i u tekstilnim industrijama ali i u šnajderaju. Vrlo česta upotreba makaza je i u vinogradarstvu i voćarstvu a služe za rezidbu. 

Makaze sa sečenje lima ili profila za knauf su posebna kategorija makaza. Postoje i takozvane papagajke, Makaze su ručni alat ali ukoliko se ukombinuju sa električnom energijom mogu biti izuzetno kvalitetan i pogodan alat. Makaze se korsite u svrhe sečenja i čvrstih materijala kao što su mekši metali. Lim se takođe može seći uz pomoć makaza. Električne makaze su veoma praktične makaze koje su dizajnirane tako da koriste stalni dotok struje ili akumuliranu struju iz baterija. 

Makaze se mogu dugo koristiti i bez osećaja umora mogu da predstavljaju vrlo praktičan alat. Makaze služe i za sečenje nepravilnih oblika kao što su kružne rezne linije. Gornja i donja sečiva rade zajedno pa je sinhronost ovog alata nesumnjiva. Svaka od ovih strana koristi po nekoliko reznih rubova što u mnogome olakšava posao. Postavljanje merača za maksimalni kapacitet može da pomogne kada se radi o merenju preostale struje u bateriji ili kapaciteta sečenja. Štitnici su predviđeni da ruke zaštite od malih delova lima koji se izdvajaju tokom rada. Bezbednost i ergonomija je kod ovih alata dovedena do savršenstva.  

Rezovi lima se obavljaju bez savijanja materijala i to uz pomoć dva noža. Menjanje noževa bez upotrebe alata je takođe jedna od velikih pogodnosti. Robusna izvedba je veoma korisna jer nije potrebno prekidati delatnost kada su u pitanju rezanja krivina na limu.