OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Električni roštilj SBG7102A SINBO

Električni roštilj SBG7102A SINBO

cena: 2.790,00 din
prodato
Električni roštilj TT2200 Tefal

Električni roštilj TT2200 Tefal

cena: 3.183,00 din
prodato
Raklet gril sa dodacima CR6606 CAMRY

Raklet gril sa dodacima CR6606 CAMRY

cena: 3.190,00 din
prodato
Električni roštilj KE 301 Keno

Električni roštilj KE 301 Keno

cena: 3.587,00 din
prodato
Električni roštilj HA-EB 2000

Električni roštilj HA-EB 2000

cena: 3.600,00 din
prodato
Električni roštilj ZLN3789 ZILAN

Električni roštilj ZLN3789 ZILAN

cena: 5.989,00 din
prodato
Električni gril BQ 2200 Caso

Električni gril BQ 2200 Caso

cena: 5.990,00 din
prodato
Električni roštilj BG2100 Tefal

Električni roštilj BG2100 Tefal

cena: 6.379,00 din
spacer
ELEKTRIČNI ROŠTILJ

Električni roštilji su popularna zamena za klasične roštilje. Prikladni su za stanove, manje balkone i terase. Njihova prednost, kuvanje bez masnoće je što se dobar deo masnoća iz mesa ukloni takvim pečenjem. Upravo zbog toga iz godine u godinu postaju sve popularniji. Ako planirate kupovinu električnog roštilja, trebali biste obratiti pažnju na sledeće stvari. Prvo biste trebali odlučiti kako i gde ćete ga koristiti. Za sendviče, doručak, hamburgere, hot dog i slično bolji izbor su električni roštilji koji se zatvaraju. 

Ako želite roštilj za meso i ribu, tada je bolji izbor otvoreni električni roštilj. Veći električni roštilji imaju veću površinu i više hrane možete pripremiti odjednom . Veći će zauzimati više prostora i pri svakom pečenju trošiti više električne energije, zato se njihovo korišćenje preporučuje kod velikih slavlja, a za kućnu varijantu prednjače manji električni roštilji koji ne zauzimaju puno mesta. Mnogi električni roštilji imaju podesive termostate koji omogućavaju podešavanje temperature. Prednost električnih roštilja  koji se zatvaraju je što zagrevaju hranu s obe strane, tako da hranu ne treba okretati i tako skraćujemo vreme za pripremu hrane. Neki noviji modeli imaju i otvoreni prostor, pa omogućavaju pečenje nekoliko različitih vrsta hrane u isto vreme. 

Otvoreni električni roštilji imaju jednu površinu za pečenje, koja se nalazi iznad postavljenog pleha koji skuplja masnoću. Slično kao i roštilji na ugalj, jako su dobri za pripremu mesa i ribe. Ako vam je cilj da postignete što sličniji ukus kao kod pravog roštilja, a nije vam bitno vreme pečenja, onda će otvoreni električni roštilj biti bolji izbor. Obratite pažnju na širinu rešetki, kako vam hrana ne bi propadala između. Ako ste zabrinuti za stvaranje dima u zatvorenom prostoru bolji izbor će biti otvoreni roštilji s plehom ispod jer u njih možete dodati vodu koja će smanjivati mogućnost nastanka dima budući da će ona ohladiti kapi masti koje budu padale. Proverite da li električni roštilj ima rupe ili rešetke za odvod masti. To je svakako jedna od bitnijih karakteristika roštilja. Ako ima dublji i čvršći pleh za skupljanje masnoće, to je manja mogućnost da se masnoća širi okolo. 

Dobra strana električnog roštilja je što ne morate čekati toplije dane kako biste pripremili roštilj za svoje najmilije. Kućni gril je najbolji i jedini način da u  svom domu u svako doba imate ukusne i što je još važnije, manje masne obroke. Danas se na tržištu mogu pronaći različite vrste električnih roštilja, od onih najjednostavnijih do modernih, digitalno opremljenih. Električni roštilji, koji su se ranije koristili bili su dosta siromašno opremljeni, a često su i dimili, tako da su domaćice izbegavale da ga upotrebljavaju u kući. Međutim, u posljednjih nekoliko godina situacija se na tom polju dosta izmenila, tako da  danas možete kupiti električne roštilje koji su opremljeni svim mogućim dodacima koji štede vreme i prostor, a pri tome su zahvalni za održavanje. Naravno, uz sve to najveća i najbitnija osobina, je svakako ukus hrane koja je zahvaljujući manjem procentu masnoća ukusnija i zdravija. Na našem sajtu možete pronaći širok asortiman kvalitetnih električnih roštilja, koji će vas i vaše najmilije prijatno iznenaditi!

Kvalitetan električni roštilj, može, vrlo dobro zameniti klasičan roštilj na ćumur. Zato imamo u ponudi samo za vas veliki izbor roštilja na struju po najpovoljnijim cenama. Nezamenljiv kunjinski aparat za pripremanje i pečenje mesa. Sa našim električnim roštiljima obradujte iznenadne goste ili svoje ukućane i pripremite im ukusan obrok.

Pročitajte nešto o pljeskavici koja se načešće sprema na roštilju:
Pljeskavica je jelo od mlevenog mesa sa dodacima koje se peče na roštilju bilo električnom ili na ćumur. Popularna je u Srbiji, Bosni, Crnoj Gori, i Makedoniji i tamo se može dobiti u svim restoranima. U Srbiji je poznata leskovačka pljeskavica kao deo tradicionalnog leskovačkog roštilja. Iz toga se izrodila manifestacija : Leskovačka roštiljijada, gde se okuplja svake godine nekoliko stotina hiljada ljudi i gde je glavno jelo na roštilju upravo pljeskavica. Po običaju je ljuta i sprema se od samlevenog svinjskog ili junećeg mesa. Leskovačko roštilj - meso je 2007. postalo zaštićen srpski brend sa sertifikatom. Najčešći način pripreme ovog jela sa roštilja je sledeći : mleveno mesa se pomeša sa iseckanim crnim lukom, ljutim paprikama ( po ukusu ), biberom i drugim začinima. Potrebno je dobro umesiti pljeskavicu a često se dodaje mrvljeni led u toku mešenja radi bolje homogenizacije smese. Inače pljeskavica se u Srbiji pravi od goveđe plećke, svinjskog vrata i ovčije potrbušine. 

U Bosni se roštiljska pljeskavica pravi isključivo od govedine shodno tome što muslimanska verska zajednica zabranjuje svinjetinu. Naravno, svako podneblje ima svoj način i recept spremanja ove vrste hrane, pa tako dodaju svoje tradicionalne začine. Grci, na primer koriste obilno origano i time daju poseban i prepoznatljim ukus svim jelima sa roštilja. Roštiljski majstori se smatraju vrhunskim kulinarima jer potrebno je znanje i iskustvi kako ispeći meso a da ono zadrži specifičan sočan ukus unutra a spolja da bude dobro pečeno, i pri tom ne zagori. Zato i kad kupite električni roštilj na našem sajtu obavezno ga prvo uključite na prazno da obgori i pred pečenje mesa nauljite rešetke slaninom ili uljem da vam se meso ne bi zalepilo. To važi za spremanje i mesa i ribe. Naručite roštilj u našoj internet prodavnici i uštedite na odlascima u restorane. Videćete da i vi možete odlično spremiti roštilj. Živeli, sa Vama su uvek proizvodi ,, od igle do lokomotive,,.
 
Poklanjamo Vam recept za pljeskavicu za dve osobe na el. roštilju :
400 grama mlevene svinjetine ( po želji može i juneće meso ili mešano )
150 grama crnog luka
100 grama mrvljenog leda
3  zelene paprike
100 grama kajmaka ili kačkavalja
ulje
biber
so
Mleveno meso posolite i zabiberite pa dobro izmešajte dok se masa ne sajedini. Oblikujte pljeskavice u obliku kruga  prečnika 10 15 cm i debljine 1 - 2 cm.. Pecite ih s obe strane na namašćenom električnom roštilju. Pljeskavice služite prelivene kajmakom ili u njih umesite parčad kačkavalja.

Evo nekoliko pravila pri upotrebi roštilja i pečenju mesa :
  • Komadi mesa koje u obliku odreska pečete na roštilju treba da budu ravni. Sve neravnine i ispupčenja će brže goreti pa meso neće moći da bude lepo i ravnomerno ispečeno. Tvrde komade mesa treba pre pečenja omekšati u marinadi. Pored toga, meso će iz rastvora povući začine i time dobiti prijatnu aromu.
  • Pre pečenja meso istucite tučkom i namažite uljem. Nauljite i rešetku roštilja, kako bi se sprečilo zagorevanje mesa i olakšalo njegovo okretanje.
  • Električni roštilj treba da bude dobro zagrejan kako bi se površina mesa brzo zapekla a hranljivi i aromatični sokovi ne bi iscureli. Nikada na roštilj ne treba stavljati meso tek izvađeno iz frižidera, jer se neće dobro ispeći i samo će rashladiti roštilj.
  • Bela i svetla mesa (teletina, piletina, riba) prirodno su suva i meka, zato ih pecite na umereno zagrejanom roštilju, a da bi bila sočna, treba ih u toku pečenja češće premazivati uljem, maslacem ili slaninom.
  • Tamna mesa (svinjetina, junetina, govedina) su prirodno sočna i relativno tvrda. Neophodno ih je prvo zapeći na veoma zagrejanom roštilju (da bi se zatvorile pore), a zatim pečenje treba nastaviti na umerenoj vatri.
  • Meso pre pečenja ne treba soliti, jer so izvlači sok pa meso ostaje suvo. Izuzetak su pilići, ćevapčići i ražnjići. Najbolji su oni ćevapčići koji se odmah prave i peku na roštilju, jer ako stoje, izgube boju.
  • Prilikom pečenja ćevapčiće treba stalno okretati kako im ne bi iscurio sok, a služiti ih u zagrejanim posudama.
  • Luk je obavezan pratilac svih jela sa roštilja. Može se dodati i ljuta papričica. Pored toga, za ukras se mogu koristiti zelena salata, zelene paprike, paradajz, krastavci, peršun i slično.
  • Kratko pre pečenja, meso se može potopiti u mešavinu ulja i bibera u koju je dodat ruzmarin bosiljak, suvo povrće i malo limunovog soka.
spacer