OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

akcija
Putni fen za kosu CSS-6260C COLOSSUS - proizvod na akciji

Putni fen za kosu CSS-6260C COLOSSUS

cena: 1.290,00 din
1.090,00 din
Fen HT 7882 VOX

Fen HT 7882 VOX

cena: 1.099,00 din
Fen za kosu 1400W HOME

Fen za kosu 1400W HOME

cena: 1.290,00 din
akcija
Fen za kosu CSS-6260B COLOSSUS - proizvod na akciji

Fen za kosu CSS-6260B COLOSSUS

cena: 1.590,00 din
1.290,00 din
Fen za kosu HT 5643B AEG

Fen za kosu HT 5643B AEG

cena: 1.329,00 din
Fen za kosu 1200W EBH001B Esperanza

Fen za kosu 1200W EBH001B Esperanza

cena: 1.390,00 din
  • Fen za kosu 1200W EBH001V Esperanza 1.390,00 din detaljnije Detaljnije
akcija
Fen za kosu 1200W RH-1818-1/BK ISKRA - proizvod na akciji

Fen za kosu 1200W RH-1818-1/BK ISKRA

cena: 1.590,00 din
1.390,00 din
Fen za kosu 1000W ISKRA

Fen za kosu 1000W ISKRA

cena: 1.489,00 din
spacer
FENOVI ZA KOSU

Mnogi problemi nastaju kad se kosi ne posvećuje dovoljna pažnja i nega. Na tržištu je pregršt preparata za zaštitu i regeneraciju kose. Važno je odabrati odgovarajući proizvod za sebe, bilo da imate tanku i oštećenu kosu ili gustu i oštru. Najvažnije za oblikovanje frizure, ustvari jeste fen. Za ekskluzivne frizure, bilo ravne ili sa valovima, najbitnije je odabrati profesionalni fen za kosu, koji će vašoj kosi obezbediti izuzetan sjaj. Profesionalni fen za kosu čini vašu kosu zdravom, sjajnom i lepo oblikovanom. 
Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor kvalitetnih, profesionalnih fenova za kosu. Početkom 20. veka nije bilo fenova za kosu, a mušterije ženskih frizerskih salona mogle su do mile volje da suše kosu i to na prozoru. Svaka mušterija bi dobila stolicu i mesto pored prozora, a slučajni prolaznici imali su prilike da uživaju u prizoru dugačkih kosa koje su se vijorile sa prozora salona. Godinama kasnije pojavile su se prve „sprave za sušenje kose”, glomazne i skupe. Od brojnih problema koji su se javljali, najčešći je bio pregrevanje. Tek 1951. godine pojavljuje se prvi u potpunosti funkcionalan „sušač” kose. U međuvremenu, pojavila se prava eksplozija malih kućnih pomagala, tj.fenova za kosu – čime su saloni izgubili jednu od svojih funkcija. Mnogo ćete pridoneti kvalitetu kose ako je sušite na srednjoj jačini i redovito perete. No kosu je uvek najbolje sušiti na sobnoj temperaturi, bez fena. U zimsko vreme sušite je u dobro ugrejanoj prostoriji, a u proleće i leto najbolje ju je sušiti na suncu. Nakon sušenja fiksirajte frizuru četkom i fenom podešenim na srednju jačinu. Završne poteze napravite pomoću voska, silikona ili laka za kosu. Kosu sušite mekim peškirom. Grubi peškiri nisu dobri za kosu. Bolje je kosu sušiti nežnim tapkanjem peskira po temenu. Tako ćete upiti maksimum vode iz kose. Kosa se lomi i za vreme spavanja. Najbolje ju je zaštititi ako spavate na satenskom jastuku. Možete napraviti i visoku punđu za zaštitu od lomljenja. Ne preterujte s vrućim fenom. Kosu je najbolje sušiti na srednjoj toploti. Posle pređite kroz nju hladnim vazduhom iz fena. Tako se vlasi zatvaraju i daju sjaj kosi. Ako se farbate, nega kose je veoma bitna. U tom slučaju, pokušajte da je uvijete ili stilizujete dok je još uvek vlažna, pa je tek onda prosušite fenom. Kosu treba sušiti na pravi način, a fen mora biti udaljen od glave bar 15 centimetara. Feniranje bi trebalo da traje što je moguće kraće. Pravite kratke pauze tako što ćete pustiti kosu da se sama prosuši, a onda nastavite sa feniranjem. Ovaj postupak ponavljajte dok se kosa sasvim ne osuši.
Pre feniranja obmotajte kosu peškirom i držite je neko vreme tako, kako bi upila vodu. Budite vrlo pažljive prema mokroj kosi jer je ona tada najosetljivija, pa zato je nikada nemojte češljati dok je sasvim mokra. Prilikom češljanja krenite prvo od vrhova, a potom naviše, ali vodite računa da potezi češljem sve vreme budu u smeru rasta kose. Nije loše da povremeno promenite šampon i regenerator koji koristite jer ćete samo tako pronaći onaj koji je idealan.

Istorijat fenova za kosu
:
Pre pronalaska fena za kosu, bilo je oubičajeno da ljudi suše kosu pomoću usisivača. Originalni model fena za kosu je izmislio 1890. god. Aleksandar Goldefrou koristeći usisivač kao bazu za pronalazak. Aleksandar je izmislio fen za kosu prilikom rada u svom frizerskom salonu u francuskoj. Taj prvobitni model fena nije bio mobilan niti ručni već se koristio tako što su mušterije morale da sede ispod njega. 
1920 - ih godina na tržištu se pojavio fen za kosu u ručnoj formi. fenovi za kosu su bili u početku teški oko 2 kg i veoma nezgodni za korišćenje. Jačina takvih fenova je bila samo 100w, što je zahtevalo duže sušenje kose, jer se danas prave uređaji jačine 2000w. Kod prvobitnih uređaja za sušenje kose bilo je dosta pregrevanja i strujnih udara. Dalji razvoj ovog električnog uređaja se bazirao na poboljšanju snage, materijala od koga je napravljen i estetskog i ergonomskog izgleda. U stvari mehanizam i način rada se svodio uglavnom na istim principima. Jedna od bitnih promena je bila ta što su počeli da se prave od plastike tako da su postali značajno lagan. Druga važna promena se desila 1954. god. kada je motor stavljen unutar kućišta. Takođe je bilo veoma važno da ne fenovima obezbedi sigurnosni efekat. Komisija za bezbednost potrošača CPSC postavila je 1970 -ih godina pravila da fenovi za kosu moraju imati sigurnosni prekidač kako bi se izbegle nezgode upotrebom fenova za kosu. Do 2000. godine smrtni slučajevi su se proredili na manje od 4 osobe godišnje za razliku od stotina slučajeva sredinom prošlog veka. Sve u svemu veličina, težina, bučnost i izgled je dramatično promenjena a sve u cilju lakšeg i sigurnijeg korišćenja. Fen za kosu je elektromehanički uređaj dizajniran da duva hladan i topao vazduh preko mokre ili vlažne kose, kako bi se ubrzalo isparavanje vode koja se nalazi u kosi. Tako dolazi do sušenja kose na koji rukovaoc fenom utiče jačinom i daljinom od glave odnosno kose. Takođe ovaj uređaj služi za oblikovanje i ulepšavanje kose i frizure. Frizure tretirane fenom ( feniranje ) imaju dobar volumen i dobijaju trajan oblik. Što se tiče savremenih fenova ini imaju keramičke grejače, zbog manjeg vremena za zagrevanje aparata i kraćeg vremena za sušenje kose. Mnogi od ovih fenova imaju cool shot dugme koje isključuje grejanje tako da koristi samo vazduh sobne temperature. Ova funkcija je korisna za oblikovanje frizure. Hladan vazduh takođe daje intenzivniji sjaj kosi. Pojedini fenovi imaju imaju ,,ionic operation", što pomaže smanjenju statičkog elektriciteta nagomilanog u kosi. Fenovima za kosu se služe profesionalni frizeri ali i svako domaćinstvo mora imati ovaj uređaj. Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor i kvalitetnu ponudu ovih električnih uređaja po povoljnoj ceni. Naručite fen za kosu.

spacer