OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

novo
Sobna fontana 25cm WF03

Sobna fontana 25cm WF03

cena: 2.548,00 din
novo
Sobna fontana 47.8cm WF02 Home

Sobna fontana 47.8cm WF02 Home

cena: 6.514,00 din
novo
Sobna fontana WF01 Home

Sobna fontana WF01 Home

cena: 7.060,00 din
prodato
Sobna fontana 26cm WF04 Home

Sobna fontana 26cm WF04 Home

cena: 2.521,00 din
spacer
Fontane i oprema za fontane
Fontane za dvorišta će svakom ambijentu dati dodatni šarm i lepotu. Fontane za dvorište mogu ukrasiti deo vrta ili dvorišta a mogu naglasiti centralni deo vrta svojom pompenzošću i veličinom. Fontane od kamena svojom prirodnošću materijala izvrsno se uklapaju u svaki vrt i dvorište donoseći dašak svežine i prirode.
Šta je fontana?
Fontаnа je ukrаsni grаđevinski objekаt. Prvobitne fontаne su se bаzirаle nа jednom izvoru (lаtinski fons) vode koji bi se slevаo u određeni bаzen а zаtim odlevаo. Dаnаs su fontаne često mnogo komplikovаnije, sа više izvorа i više bаzenа i komplikovаnijom аrhitekturom i infrаstrukturom. Fontаne često kаo svoj ukrаsni dio sаdrže stаtue mitoloških likovа. Glаvni motiv kod većine fontаnа je mlаz vode, koji se pod jаkim pritiskom ispuštа iz nekog delа fontаne i koji rаsipа vodene kаpi po svojoj okolini. Ovаkvi mlаzovi vode mogu biti visoki i po više desetinа metаrа.
Još nešto o fontanama...
FONTANE (od latinske reči "fons" ili "Fontis", izvor ili izvor) je komad arhitekture, niz koji se spušta voda u slivu, ili pod pritiskom ga šalje u vazduh, kao ukrasni i dramski element.
Fontane su bile prvobitno čisto funkcionalne, povezane sa izvorom ili akvaduktima i koristile su se da obezbede vodu za piće, vodu za kupanje i pranje za stanovnike gradova, naselja i sela. Do kraja 19. veka potreban je bio izvor vode veći od fontane, kao što je rezervoar ili akvadukt, da bi protok vode bio veći. U srednjem veku, mavarske i muslimanske baštenske fontane dizajnirane su kao minijature većih vrtova raja. Kralj Luj XIV u Francuskoj,fontanama u vrtovima Versaja, ilustruje svoju moć nad prirodom. Barokne dekorativne fontane u Rimu u 17. i 18. veku obeležile su dolazak obnovljenih rimskih akvadukta i proslavu pape, koji je bio zadužen za gradnju.
Do kraja 19. veka, zatvoren vodovod postaje glavni izvor vode za piće a urbane fontane postaju čisto dekorativne. Fontane se danas koriste za ukrašavanje parkova i gradskih trgova, u čast pojedincima ili događajima, za rekreaciju i zabavu i  da hladi tokom leta. Muzička fontana kombinuje pokretne mlaznice vode, svetla u boji i snimljene muzike koju kontroliše računar. 
Zatvorena fontana će obezbediti divan akcenat za bilo koju sobu. Umirujući zvuk tekuće vode iz zidne fontane, može da bude mirna pozadina za vašu dnevnu sobu, kancelariju, ili spavaću sobu.
Zidne fontane su dinamična umetnička dela, nikada ista od jednog trenutka do sledećeg. Kao što voda teče kroz vaše bakarne zidne fontane i uvek proizvodi različit opuštajući zvuk. Slika ili fotografija će uvek izgledati isto svaki dan, ali zidna fontana će vam oplemeniti prostor i  uvek ćete imati novi umetničko delo na zidu. To je kao da imate hiljadu slika u jednom! Baštenske fontane, možda mogu čak i biti u stanju da poboljšaju vaše raspoloženje. Negativni joni proizvedeni u baštenskim fontanama, pokazali su u poslednjih nekoliko godina izuzetno pozitivan efekat na mozak, povećavajući budnost i opšte blagostanje. Neki naučnici su čak predložili da negativni jon tretman može da se koristi za lečenje određenih vrsta depresije. Efekti negativnih jona se mogu videti u realnom svetu svaki put kada ste u blizini velikih vodenih površina, posebno kretanje vode. Zar se uvek ne osećajamo opušteno u blizini plaže, talasa ili brze reke u pokretu? To je "svež vazduh", osećaj koji dobijate u mestima kao što su ova, zbog miliona negativnih jona u vazduhu. Dok vaše spoljne fontane ne mogu da odgovaraju jonskom tretmanu kao na  Nijagarinim vodopadima, ipak mogu pomoći i ulepšati dan vama i vašim bližnjima. Vaša fontana takođe može obezbediti divanu pozadinu za druge relaksacione tehnike, kao što su meditacija ili joga , čime transformiše vaš dom. Zvuk vode koja teče obezbeđuje prirodnu belu buku, koja blokira jake zvuke saobraćaja, glasne susede ili druge smetnje. Poznato je fontana olakšava spavanje. Zatvorene fontane će vam pružiti umirujuće olakšanje od nevolja vašeg eksternog okruženja. Fontane koje možete naći na našem sajtu, su kvalitetne, raznih vrsta, atraktivno dizajnirane. Sa toliko puno dostupnih stilova, postoji sigurno nešto što odgovara vašem ukusu i budžetu. Naručite fontane.
spacer