OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
webni social1
webni social2
akcija

Krimp klešta za BNC 59.58.62.143.6.21 LY-05H LSD

cena: 1.890,00 din
1.490,00 din
akcija

Fieldmann FDB 202201-E Ugaona brusilica 230mm

cena: 9.583,00 din
7.290,00 din
akcija

Vibraciona šlajferica SRE 3185 Metabo

cena: 14.700,00 din
13.389,00 din
akcija

Dečiji džip na akumulator 319 – dvosed žuti

cena: 33.626,00 din
27.990,00 din
Pretraga
korpa0

Igračke kamioni

Igračke kamioni

Igranje sa automobilima i kamionima je dugo bila popularna zabava za milione dece širom sveta i još uvek je među najpopularnijim aktivnostima za decu danas. Generacijama su automobili i vozila igračke pružali zabavnu zabavu koja deci daje više od zabave. Nedvosmisleno, igranje sa vozilima igračkama može imati obrazovnu korist za decu u smislu poboljšanja njihove sposobnosti da razvijaju fine motoričke veštine, uključujući dostizanje, guranje, povlačenje, savijanje, balansiranje i koordinaciju, STEM učenje – nauka, tehnologija, inženjering i matematika, kognitivne veštine, interaktivna i kreativna igra, socijalne veštine u isto vreme.

Kamioni i vozila igračke pružaju odličnu ilustraciju i podržano razumevanje svakodnevnog života i sveta oko njih. Igra autića upoznaje decu sa različitim funkcijama i ulogama u društvu i lokalno u našim susedstvima.

Prednosti igre sa igračkama kamionima za decu:
Pojačajte kreativnost
Igranje sa automobilima i kamionima podstiče decu da razvijaju svoju maštu na neograničene načine. Ovo je savršeno vreme da ih inspirišete da stvore maštovit svet i originalna dela beletristike, muzike ili komedije. Prednosti za rast deteta su očigledne.

Kreativna igra sa igračkama nudi otvorene mogućnosti za igru: deca mogu da „voze“ kamione po gradu i da planiraju i dizajniraju rute. To zahteva maštovitu igru i veštinu za rešavanje problema. Kako insistiraju da vatrogasna kola moraju da zaobiđu da spasu mačiće, oni obično smišljaju čitav razrađen scenario. Vozilo se možda onesposobilo i čeka dolazak šlepera.

Sprijateljiti se
Dok se igraju sa automobilima i kamionima, deca mogu da nauče osnovne društvene veštine kao što su deljenje i komunikacija, dok proširuju svoj rečnik i jezičke veštine. Ovo vreme za igru omogućava deci da brzo izgrade samopouzdanje i ojačaju svoje veštine izgradnje odnosa jer je lako razumeti i u kojima se široko uživa; deca uvek mogu naći drugu decu koja uživaju u igri sa kamionima. Interaktivna igra može pomoći da se probije led i izazove zanimljive razgovore među decom. Radeći zajedno, otkrivaju vrednost deljenja i smenjivanja. Pored toga, to je lepa prilika za njih da upoznaju nove prijatelje.

Razviti kognitivne veštine
Dečji kognitivni razvoj može se ubrzati igrom sa vozilima. Kroz svoje eksperimente pokušaja i grešaka, deca uče osnovnu fiziku i razvijaju kreativna rešenja dok određuju maksimalnu brzinu kojom automobili mogu da putuju i odnos između težine kamiona i njegove brzine. Mala deca usavršavaju svoj kapacitet za analizu istražujući vezu između uzroka i posledice. Auto igračka bi se mogla prevrnuti ako je stopa bila previsoka. Obrazovanje zasnovano na igri je ključno u pomaganju mališanima da razumeju svet i njegovo mesto.

Razvijanje finih motoričkih veština
Deca koja se redovno igraju malim kamiončićima mogu poboljšati svoju agilnost i koordinaciju tako što će ih pomerati unaokolo guranjem i povlačenjem. Hvatanje i manevrisanje kamionima pomaže u razvoju njihove snage prianjanja i spretnosti prstiju. Igranje sa kamionima igračkama takođe pomaže u razvoju koordinacije oko-ruka, jer deca uče da upravljaju vozilom jednom rukom dok drugom drže znakove. Da bi se dodatno razvila dečja spretnost, veoma se preporučuju kamioni igračke sa pokretnim delovima.

Najpre treba reći neku reč o tome šta su kamioni. Kamioni su dakle teretna vozila koja idu na motorni pogon a služe za prevoz većih količina tereta u putnom prometu. U zavisnosti od toga koji se teret prevozi i uopšte od same funkcije i namene kamiona postoje različite vrste pa samim tim i različiti nazivi za kamione. 

Pomenućemo samo neke od kamiona koji se češće koriste u svakodnevnom govoru. Pre svega popularan je kamion kiper koji se najčešće koristi u građevinske svrhe, a iza vozačeve kabine se nalazi sanduk, odnosno veliki metalni magacin koji se može silom hidraulike ili već nekom drugom nagnuti da teret istovari na određeni prostor. Oni često nose građevisnki materijal pa se tako i često repliciraju kao dečje igračke. Zašto baš oni? Primetili ste da se deca najviše vole igrati u pesku. Da li zbog njegove strukture koja je mekana ili zbog toga što im pruža razne maštarijske mogućnosti tek pesak je deci veoma interesantan. Proizvođači igračaka i vozila za decu su uočili ovu pojavu pa su deci namenili veliki raznovrstan broj kamiona kipera koji će poslužiti deci za utovar peska i prevoz do mesta igranja. 

Deca često prave zamkove u pesku, a kako dolikuje pravim majstorima potrebno je i prevesti materijal za iste. Drugi kamion koji se često pominje i koristi jeste šleper. Reč potiče od nemačke reči “schleppen” koja znači vući. Dakle ovaj kamion bi bio vučni kamion ili kamion tegljač jer vuče ponekad i više od jedne velike prikolice. Oni služe za prevoz svakojake robe pa se deci mogu učiniti interesantnim kopije ovih kamiona. Oni tako mogu zamišljati da voze velike količine nekih opasnih supstanci pa igru podići na najveći nivo mašte.

Postoje naravno i mnoge druge vrste kamiona kao što su vojni ili kamioni sa kranom koji služe u eletroinsatalcijama a široka je paleta i raznih drugih pojedinačnih kamiona. Kamioni đubretarci takođe postoje kao igračke za decu dok su vatrogasni kamioni kao kamioni veoma hrabrih momaka, najčešće najpoželjnije igračke posle kipera.