OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer

Igračke konzole PLEJSTEJŠN

Igračka konzola je pre svega specijalni računar koji ima namenu za igranje računarskih igara . Kompanije koje proizvode konzole se trude da njihovi proizvodi budu što jednostavniji za upotrebu korisnika.Primer toga je da se konzola povezuje sa svakim televizorom koji će služiti u tom slučju kao monitor.

Zadnjih godina je industrija ovih tehničkih aparata napredovala u toj meri da se sada konzole koriste kao multimedijalni uređaji koji se mogu povezati na internet, preko kojih se mogu gledati filmovi slušati muzika i mnogo toga drugog.

Među konzolima trenutno dominiraju japanski PlayStation 3. Na drugom mestu je Majkrosoftov Xbox 360 i Nintendo Wii. Postoje i male igračke konzole veličine dlana, kao na primer Nintendo 3DS i PlayStation Vita.

PlayStation 3 je najprodavanija I najpopularnija igračka konzola. Ona je nastala 2006. godine kao naslednik PlayStation 2 i proizvodi je japanska korporacija Sony. Izuzetnu rezoluciju koju PlayStation može da isporuči je 1080p (1920h1080, progresiv) isključivo putem HDMI 1.3a kabla. Ova konzola koristi BluRej ROM 2h brzine koji je u stanju da čita BD-ROM, DVD-ROM, CD-ROM. Srce PS-a 3 predstavlja Sel Brodband endžin, koji je razvijen od strane IBM-a, Sonija i Tošibe. Sel procesor koristi 7 posebnih SPE jedinica od kojih je jedna rezervisana za program koji se odaziva na naziv Hajpervisor i koji služi za sprečavanje pokretanja nepotpisanog koda i jednog PPE-a, koji se koristi za distribuciju zadataka SPE-ovima. Grafički procesor je potpisan od strane Nvidije i zove se RSX, što je skraćenica za Rijaliti Sintisajzer. Rijaliti Sintisajzer je derivat G70 arhitekture, koja je srce Nvidijine Dži-Fors 7000 serije grafičkih akceleratora. PS3 poseduje još Blutut 2.0, Gigabit Eternet (za povezivanje na internet) i USB 2.0. Neki modeli poseduju i Vaj-Faj za bežično povezivanje na internet i čitač memorijskih kartica.

Xbox 360 je igračka konzola koju je proizveo Majkrosoft u saradnji sa IBM-om, ATI-jem i SiS-om. Xboks 360 ima podršku za servis Xbox Live na kojem vlasnici konzole mogu igrati u višeigračkim igrama sa drugim igračima, skidati arkadne igre i demo igre kao i trejlere igara, pratiti TV program, muziku i filmove. Xboks 360 je uspešnije prodavan od svog prethodnika Xboxa. Spada u sedmu generaciju igračkih konzola zajedno sa Sonijevim PlayStation 3 i Nintendovim Wii-jem.

U ponudi su naravno i prenosive konzole marke Nintendo. Nintendo DSi svaki sistem dolazi u pakovanju sa neverovatnim softverom da dozvolite da Vaša umetnička strana leti slobodno, ili surfovanje internetom. Sa tonom zabave sočiva sa dva ugrađena kamera, neverovatna Flipnote studio ™ animacija aplikacija i još mnogo toga možete napraviti ili naučiti nešto novo svaki put kada uključite na vašem sistemu. Dakle, ako vršite nadogradnju iz prethodnog Nintendo DS sistem, i dalje ćete moći da uživate u vašu postojeću kolekciju igara. Svaki Nintendo DS ima ogromnu biblioteku igara i softvera da se zadovolji bilo koji tip igrača, od bebe do bake. Pored ekskluzivnih novih naslova i mogućnosti, Nintendo 3DS je unazad kompatibilan sa skoro čitavom biblioteci Nintendo DS igara. Dakle, ako vršite nadogradnju iz prethodnog Nintendo DS sistem, i dalje ćete moći da uživate u vašu postojeću kolekciju igara. Svaki Nintendo DS ima ogromnu biblioteku igara i softvera da se zadovolji bilo koji tip igrača, od bebe do bake. Upoznajte Nintendo 3DS sistem. Doživite neverovatno igranja featuring Real 3D grafiku, bez potrebe za specijalnim naočarima. Nintendo 3DS je proboj u prenosnom zabave, zaista vrhunski komad hardvera. Mora da se vidi da bi se verovalo.

spacer