OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Igračke > Sportske igračke > Igračke za košarku
spacer
spacer
spacer
spacer

Igračke za košarku

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Igračka koš tabla sa Alu. stalkom i elektronskom tablom

Igračka koš tabla sa Alu. stalkom i elektronskom tablom

Igračka koš tabla sa Alu. stalkom i elektronskom tablomIgračka košarkaška tabla sa aluminijumskim ramom i punjivim postoljemNa tabli se nalaze led diode koje odbrojavaju postignute koševeVisina se može podešavati od 97 do 170 cmUključite prekidač i ubacujte lo ...

cena: 3.690,00 din
prodato
Robna marka: Pilsan
Koš na postolju – sa tablom PILSAN

Koš na postolju – sa tablom PILSAN

Koš na postolju – sa tablom PILSANSvi znamo da je Srbija zemlja košarke. Da bi deca odrastala u duhu košarke ova igračka postoji, Pospešivanje njihovog talenta uz igru moguće je i sa ovom igračkom prilagođenom najmlađima. Poručite koš na postolju sa tablom od plastike i uvedit ...

cena: 7.729,00 din
 
spacer
spacer
Igračke za košarku

Ukoliko želite da vam se dete razvija u duhu timskoog rada i da raste i pravilno se razvija, pa čak i postane profesionalac u ovoj oblasti onda ga valja usmeriti na košarku. Šta je košarka?

Košarka je vrsta timskog sporta. To je sport koji spada u kategoriju grupnih sportova i sportova sa loptom. Pravila igre su takva da pet igrača jedne ekipe igraju protiv pet igrača druge ekipe. Ipak, to je ona zvanična košarka koja se igra na dva koša. Postoji i basket koji se igra na jednom košu pa broj igrača može da bude i manji. Košarka se može igrati i jedan na jedan. Suština igre je da se lopta ubaci u koš, odnosno da prođe kroz obruč. Koš u košarci je sastavljen od konstrukcije, table i obruča. Takmičarska košarka se najčešće igra u sportskim dvoranama ali postoje igranja košarke i na betosnkim terenima, na improvizovanim koševima itd. Počeci 1891. godine Džejmsu Nejsmitu nisu bili samo počeci još jedne suvoparne godine. Ovaj lekar na Univerzitetu Makgil u Kanadi osmislio je igru u zatvorenom terenu. Svrha igre bila je održavanje kondicije učenika kada u zimskim periodima nemaju adekvatne fizičke aktivnosti. Koš je stavio na visinu 3.05 metara što je i danas standard. Razlika u koševima tada i danas je ta što je nekada koš imao zatvoreno dno. Danas je koš unapređen pa ima mrežicu tako da lopta nesmetano može da padne i vraća se u igru. Mrežice se ponegde čak pletu i od lanaca ali su često od konopa. Basket-bal u Beogradu. Sportski Klub Jugoslavije je prvi krenuo sa promovisanjem košarke u Srbiji.

Košarkom se mogu baviti i najmlađi. Ipak često su lopte preteške a obruči veoma visoko. Zbog toga treba obezbediti koševe koji su dostupni deci. Možete ih postaviti u dvorištu i omogućiti vašoj, ali i deci iz komšiluka da se raduju ubacujući loptu u koš, razvijajući pritom sportski, timski ali i takmičarski duh.
spacer
       
spacer