OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
Igre sa kockicama

Igre sa kockicama predstavljaju posebnu vrstu igara koje se mogu svrstati u društvene igre. Ovaj tip igara datira još iz najstarijih vremena kada su društvene igre i počele da se primenjuju. “Alea iacta est” odnosno “Kocka je bačena” predstavlja veoma staru izreku te shvatamo da se kocka kao igra ali i presudan element u određivanju nekih ozbiljnih poteza davno koristila. Svi verovatno poznajemo društvene igre sa kockicama kao što su najpre “ne ljuti se čoveče” ali i monopol, riziko, kluedo. Ove igre predstavljaju igre koje su univerzalno obeležavale detinjstva bez obzira na vreme i životnu dob. Pojedine igre koje se danas nude posebnog su karaktera ali se na kraju krajeva svode na isti princip igranja. 

Danas je u ponudi i igra koju imamo na našem portalu a ime joj je “Šetnja sa dinosaurusima”. Ukoliko ne znate koju igru da igrate valja uvek oprobati se u nekim novim igricama. Nove igrice učiniće da opet okupite staro društvo i kao nekad zaigrate društvenu igru. Okanite se društvenih mreža zaigrajte društvene igre. Osim toga ovom igrom se mogu igrati i najmlađ ali i najstariji članovi i posetioci sajta. Šetnja sa dinosaurusima će vas vratiti u doba jure i imaćete pravi pravcati utisak da se nalazite izdvojeni od gradske vreve. 

Osim toga igra je predviđena za razvijanja dovitljivosti i mentalnih vijuga pa se preporučuje svim uzrastima. Suština igre jeste da svaki igrač sakupi kosti svog dinosaurusa i na taj način napravi kompletni 3D model određenog dinosaurusa. Takmičenje se završava onda kada jedan od takmičara prvi sklopi svoj model. Kosti svakog dinosaurusa su u različitoj boji pa se na taj način zna i ko treba koje kosti sakupljati. 

Bacanje kocke je od presudnog značaja jer se uz pomoć njih određuju procesi koji se odvijaju sa kostima. Osim ovih igrica sa kockama se mogu igrati razne igre koje predviđaju kretanja po poljima. Igre sa kockicama su prava pravcata zabava u zimskim danima ili na putovanjima u trenucima dokonosti.
spacer