OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

Klešta sečice 165mm Womax

Klešta sečice 165mm Womax

cena: 511,00 din
  • Klešta sečice 180mm Womax 522,00 din detaljnije Detaljnije
Sečice kose L 160mm MODECO

Sečice kose L 160mm MODECO

cena: 539,00 din
Klešta sečice 160mm Supreme Modeco

Klešta sečice 160mm Supreme Modeco

cena: 542,00 din
  • Klešta sečice 180mm Supreme Modeco 578,00 din detaljnije Detaljnije
novo
Klešta sečice Bomber 160 mm

Klešta sečice Bomber 160 mm

cena: 551,00 din
novo
Klešta sečice Bomber 180 mm

Klešta sečice Bomber 180 mm

cena: 647,00 din
Sečice kose L 180mm MODECO

Sečice kose L 180mm MODECO

cena: 780,00 din
spacer
Klešta sečice

Još jedna od posebnih specijalnih vrsta klešta jesu klešta koja se drugačije nazivaju sečicama. Kako smo već pominjali opisujući neke od kategorija klešat videli smo da postoje određena klešta koja mogu imati raznorsnu funkciju. Rekli smo i to da klešta mogu da služe za uvrtanje ili odvrtanje, čupanje, kidanje pa i za sečenje. Naravno postoji veliki spektar poslova koji se mogu obavljati uz pomoć klešta pa se  samim tim i sama klešta razlikuju po funkciji odnosno nameni. Zbog toga postoje i razvrstavanja na različite tipove klešta kako po izgledu i dizajnu tako i po nameni za koju se prvenstveno određena klešta koriste. Jedna od posebnih kategorija koja je na izgled jako čudna jeste kategorija takozvanih klešta sečica. Klešta sečice se koriste na najrazličitijim poljima  i veoma su nesvakidašnje. One imaju izgled koji delom podseća na makaze jer im je i sama funkcija slična. 

Sečice se koriste za sečenje raznih žica ili kablova ali i eksera manjih veličina i drugih predmeta. Izrađene su tako da mogu stati u džep jer su male i dizajnirane za lako korišćenje. Drške su kod ovih sečica napravljene od izdržljivih materijala ali su često obložene gumiranim ili PVC materijalom pa je korišćenje ovih klešta i ugodno i bezbedno. 

Osim toga čeljusti klešta su pravljene sa malim rasponom jer se pretpostavlja da se klešta koriste za sečenje manjih predmeta odnosno žica ili kablova. Iako male po izgledu i nesrazmerne u odnosu na čitavu strukturu, čeljusti ovih klešta su veoma jake jer je i poluga koju prave drške i čeljusti veoma silovita. Sila koju ova klešta mogu da naprave jeste veoma velika i zbog toga je sečenje uz pomoć njih veoma jednostavno. 

Klešta sečice su obavezni deo svih alata bez obzira na poslove kojima se određeni zanatlija ili laik bavi. Ona se uvek moraju naći u sklopu standardnih alata jer se njihova funkcija može naći čak i kada se to ne planira. Sečice je pogodno imati u kućnom alatu ali i u radionicama pa čak i kao deo auto alata.
spacer