OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
KLUPE ZA VESLANJE SUVO VESLO

Svakako da savremen čovek želi da se oseća dobro, da bude pun samopouzdanja, da izgleda dobro i prvenstveno da bude zdrav. Razume se da je fizička aktivnost put kako bi se na što zdraviji način stiglo do željenog cilja. Mi samo želimo da se osećamo dobro, ispunjeno u svom telu. 

Cilj savremenog fitnesa je da pomoću rekreativnog fitnesa uz druge rekreativne proizvode, postigne dobro psihofizičko, estetsko iu funkcionalno stanje organizma. Fitnes nije samo sportska disciplina, već je čitav pokret stvaranja zdravog stila života. Danas postoji ogroman broj metoda kako i na koji način stići do željenog cilja. Mora se napomenuti da je to proces, koji iziskuje vreme kako bi se prvi rezultati videli. 

Danas se fitnes uglavnom forsira u fitnes centrima za vežbu, dok je samostalni vid vežbanja često zapostavljen. Najbolje ćemo se osećati ako svoju energiju usmerimo na odabir fitnes vežbi koje nama odgovaraju uz adekvatnu ishranu i nikako ne trebamo zaboraviti duhovni razvoj kao sastavni i neizostavni deo našeg zdravog stila života. Duhovni razvoj i uopšte rad na sebi, su neophodni kako bismo uspeli da napravimo i sačuvamo unutrašnju ravnotežu. Pored izbalansirane ishrane i fitnes vežbi obavezno praktikovati sto više hodanja, tečnosti kako bi u celosti ubrzali metabolizam i osećali se dobro. Ukoliko volite da vežbate, da se osećate jaki i da svoje dragoceno vreme pametno uložite onda je klupa za veslanje koju možete naći na našem sajtu pravi izbor za Vas. 

Šta je klupa za veslanje?
Poznato je odavno, da je trening na klupi za veslanje ili suvo veslo jedan od najboljih i najefikasnijih treninga. Veslanje obezbeđuje izuzetan trening koji u kratkom vremenskom intervalu, daje  izuzetne rezultate. Vežbanjem na klupi za veslanje angažujete sve glavne grupe mišića ( noge, ruke, leđa, abdomen i zadnjicu ). Veslanje obezbeđuje izuzetno efikasan i zdrav kardio i kondicioni trening. Takođe, veslanje ubrzava i efikasno smanjuje masne naslage, celulit sa svih delova tela. Trening na klupi za veslanje je provereno bezbedan za Vas i vašu muskulaturu , tako da možete dugo trenirati na klupi za veslanje bez bojazni od povreda zglobova i da ste možda preterali. 

Pored toga što angažuje velike grupe mišića, trening na klupi za veslanje pre svega razvija leđne mišiće, koji su preduslov za lepo držanje tela. Izrađena je od laganih i krutih aluminijumskih i čeličnih cevi koje omogućavaju lako korišćenje. Postoje amortizeri čijim podešavanjem, podešavate nivo otpora. Anatomski oblikovano sedište i oslonci za noge obezbeđuju pravilan i udoban položaj tela tokom treninga. Takođe postoji na klupi za veslanje i računar koji meri trajanje treninga, pređeni put, broj zaveslaja, tempo, potrošene kalorije. Klupa za veslanje je ekonomična sprava koja ne zauzima puno prostora u Vašem domu. Ne čekajte! Počnite sa treningom odmah! 

Koje su posledice neizbalansirane kalorijske ishrane?
Rizik obolevanja od kardio vaskularnih bolesti povećava se sa disbalansom između masti i ugljenih hidrata. Odnosno , kada u organizmu ima manje masti, a više ugljenih hidrata. Ova  '' kombinacija '' u ishrani snižava nivo dobrog holesterola. Gojaznost i rizik od obolevanja od kardiovaskularnih i metaboličkih oboljenja nastaje kada se unosi više masti na račun ugljenih hidrata. Ključ je u ravnoteži ! Novo istraživanje je pokazalo da bi žene koje pokušavaju da smršaju trebalo da izbegavaju obroke između doručka i ručka. Ovo istraživanje su sproveli naučnici iz Centra za istraživanje raka Fred Hačison u SAD – u. Analize su pokazale da su žene koje su imale obrok između doručka i ručka u proseku izgubile 7% ukupne telesne težine tokom trajanja istraživanja, dok su žene koje nisu uživale u tom dodatnom obroku u proseku izgubile više od 11% težine. Evo jednog recepta za izbalansiran i zdrav obrok:

Riba list sa povrćem
Vatrostalnu činiju premazati maslinovim uljem, staviti pola glavice crnog luka seckanog na rebarca, na listove seckanu šargarepu i tikvicu, poređati 300g fileta ribe, so, biber, preliti vinom da ogrezne, prekriti folijom i peći  50 minuta na 200 stepeni. Kao prilog obariti 100g integralnog pirinča. 
spacer