OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
XIAOMI Mi Motion-Activated noćna lampa 2 - proizvod na akciji

XIAOMI Mi Motion-Activated noćna lampa 2

cena: 1.585,00 din
1.390,00 din

Lampe za plafon, zid i pod

Lampe za plafon zid i pod

Koliko ste puta želeli da na pravi način osvetlite svoje prostorije ili unesete živost prostoriji tako što ćete osvetliti plafon ili pod. Nudimo vama bogat i širok spektar lampi koje će rešiti sve vaše dileme i napraviti od vašeg enterijera ili eksterijera svojevrsne svetleće čardake. Pošto je reč o kompleksnoj kategoriji lampi koja se ne sastoji samo iz jedne vrste lampi nastojaćemo da na određeni način poklonimo pažnju svim činiocima ove kategorije. Najpre se valja podsetiti šta je to uopšte lampa. 

Lampe predstavljaju uređaje koji se koriste sa osvetljavanje određenih prostorija ili spoljnjih prostora. Pojedine lampe koriste stalni dotok električne energije tako što su povezane na električno kolo dok one druge mogu imati povremene dotoke. Ove druge koriste snagu akumulatora ili baterija te se veoma često mogu puniti i koristiti na terenu. Lampe su dakle uređaji koji služe za osvetljavanje a može se reći da su njihove preteće bili ulični kandelabri.  

Naime, nekada, u vreme kada struje još nije bilo ni u najavi ulice su bile osvetljavane fenjerima. Pretpostavlja se takođe da je i sam Pariz osvetljen nekom vrstom lampi kako bi se smanjila stopa kriminala  i to u vreme mnogo pre nego što su Edison i Tesla hodali planetom Zemljom.Lampe koje smo svrstali u kategoriju lampi za polafon, zid ili pod su u stvari lampe sličnog karaktera ali različitog izgleda, slične namene ali raznolike funkcije. Lampe za plafon su one lampe koje su najsličnije plafonjerama ili lusterima. Ovakve lampe se mogu koristiti u mestima gde ima ili nema električnog kola. One koje koriste baterije i akumulatore su posebno dizajnirane da se mogu dopunjavati same od sebe. 

Lampe za zid su izuzetno pogodne za spavaće sobe jer se u njima često leže pod svetlom pa valja jednostavno ga ugasiti. Lampe za pod su zapravo dizajnirane tako da osveže eksterijer kuće. Naime, ovakve lampe najčešće se koriste u dvorištima kada treba osvetleti određene predele. Pojedine lampe za pod često se postavljaju kada treba naglasiti određene objekte ili kada želimo da istaknemo spomenik, fontanu ili sl.