OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
akcija
Muljača ručna Minieno Enoitalia - proizvod na akciji

Muljača ručna Minieno Enoitalia

cena: 27.569,00 din
26.742,00 din
novo
Pumpa za pretakanje INOX Enos 25 Enoitalia - proizvod na akciji

Pumpa za pretakanje INOX Enos 25 Enoitalia

cena: 31.374,00 din
30.433,00 din

Presa za voće 25x35 cm – 20 lit

cena: 48.960,00 din
  • Presa za voće 30x40 cm – 30 lit 63.360,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za voće 35x50 cm – 50 lit 77.760,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za voće 45x55 cm – 100 lit 112.320,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za voće 50x70 cm – 160 lit 151.200,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za voće 40x50 cm – 70 lit rasprodat detaljnije Detaljnije
  • akcija
    Presa za grožđe 35L Enoitalia - proizvod na akciji

    Presa za grožđe 35L Enoitalia

    cena: 60.918,00 din
    59.091,00 din
  • Presa za grožđe 30L Enoitalia 52.504,00 din 50.929,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za grožđe 40L Enoitalia 75.726,00 din 73.454,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za grožđe 50L Enoitalia 108.725,00 din 105.464,00 din detaljnije Detaljnije
  • Presa za grožđe 55L Enoitalia rasprodat detaljnije Detaljnije
  • novo
    Pumpa za pretakanje komine Euro 50 - 2ks Enoitalia - proizvod na akciji

    Pumpa za pretakanje komine Euro 50 - 2ks Enoitalia

    cena: 167.580,00 din
    162.553,00 din
    novo
    Punilica za flaše INOX 4 izvoda Enoitalia - proizvod na akciji

    Punilica za flaše INOX 4 izvoda Enoitalia

    cena: 192.528,00 din
    186.752,00 din

    Muljače za groždje

    Muljača za grožđe 

    Ovaj uređaj služi da se nakon branja grožđe izmulja, odvoji od peteljki i pripremi za proizvodnju vina. Muljača može biti ručna i elektromotorna.

    Dobijanje crnih i ružičastih vina
    Prerada crnog grožđa u vino razlikuje se od prerade belog, jer kod crnog grožđa muljana smesa vri (fermentira) u otvorenim posudama kako bi se izvukla iz boja pokožice. Naime, malo je onih sorti grožđa evropske loze koje imaju obojen sok; boja se "krije" u pokožici i treba je "izvući", što se postiže vrenjem muljavine ( smesa koja se dobija muljanjem grozdja u muljaci ) crnog grožđa. Pri tom vrenju najvažnija je povišena temperatura i prisustvo alkohola. Zato se i prerada crnog grožđa razlikuje od prerade belog.

    Prerada crnog grožđa
    Grožđe se izmulja i odstrane peteljke, jer bi njenim vrenjem (fermentacijom) u muljanom grozdju došlo do izlučivanja velikih količina tanina, što bi budućem vinu dalo vrlo opor ukus.

    Vrenje izmuljanog crnog grožđa
    Izmuljano grožđe - masulj - u kojem se sok pomešan s kožicama i semenkama, sumpora se dodavanjem kalijum metabisulfit 8-10 g / hl ili sumporaste kiseline 0,8-1,0 dl / hl. Sumporisanje je neophodno jer je i boja crnih vina podložna oksidaciji. Nekoliko sati nakon sumporisanje izmuljane mase, se dodaje vinski kvasac. Vrenje muljanog grozdja, sprovodi se na nekoliko načina, odnosno, dva su osnovna postupka: hladni postupak i termički. Toplotni se radi u većim vinarijama, dok se hladni provodi u vinarijama malih proizvođača. Taj postupak, odnosno vrenje, može se sprovoditi otvoreno - sa ili bez rešetke i zatvoreno - sa rešetkom ili bez nje. Bolji način otvorenog vrenja je kaca sa rešetkom koja sprečava da se klobuk koji nastaje od pokožica, u toku vrenja diže na površinu i dolazi u doticaj sa vazduhom. Najmanje jednom dnevno treba ukloniti rešetku i dobro promešati pokožice s moštom. Ovakvo vrenje (a provodimo ga zbog izlučivanja boje) traje 4-7 dana. Vrenje se nastavlja u bačvi i dalji postupak je isti kao pri preradi belog grožđa. Pogrešno je ostavljati muljano grozdje na vrenju duže vreme od navedenog, kako bi se dobila jača boja, jer se ona - gubi! Naime, boja se vrlo lako veže na materije koje imaju veliku površinu, ivice kace, stanice kvasca - a i menja se delovanjem kiseonika iz vazduha. Osim toga, pri predugom vrenju muljanog grozdja otope se i znatne količine tanina, koje vinu daju preopor ukus i miris.

    Ružičasta vina
    Ružičasta vina su oduvek bila omiljena kod dobrih poznavalaca. Takva su vina po boji bliže crnima a po okusu belim vinima. Boja ružičastih vina kreće se od vrlo svetle do tamnije ružičaste, što zavisi od sorte grožđa i načina proizvodnje. Najsvjetlije ružice dobijaju se preradom crnog grožđa na način uobičajen za belo vino. Grožđe se mulja, cedi, i zatim mošt provri odvojen od komine. Intenzivnija boja ružičastih vina postiže se sledećim načinom: grožđe se mulja uz obavezno odvajanje peteljkovine, sumporise sa 10-20 g / hl kalijumovog metabisulfit ili 1,0-2,0 dl / hl sumporaste kiseline, masulj dobro izmeša i prebacuje u kacu ili badanj. Što je boja grožđa intenzivnija, vreme držanja na komini biće kraće. 

    Šta Vam je potrebno od opreme za proizvodnju vina ili rakije:
    • Inox tankovi, rotomatici, vinifikatori za fermentaciju i čuvanjevina, voćnih rakija i sokova
    • Inox tankovi za proizvodnju voćnih rakija,
    • Mašine za obradu voća (iskošćavanje, mlevenje, pasiranje) kod proizvodnje voćnih rakija
    • Prese za ceđenje grožđa i voća, (belt presa, paking presa. pneumatska presa).
    • Pumpe, mono pumpe, pasterizatori
    • Muljače za vino - ručne ili na elektro pogon
    • Naplavni filteri, vakum filteri, pločasti filteri, mikro filteri
    • Sredstva za fermentaciju (kvasci, enzimi, sredstva za bistrenje)
    • Sredstva za bistrenje i korekciju vina, rakija 
    • Ambalaža (staklena, PVC, kartonska)
    • Bag in box vreće
    • Mašine za proizvodnju ambalaže (karton, PVC)
    • Mašine za ambalažiranjei punjenje rakija, vina 
    • Sve vrste čepova i zatvarača,
    • PVC kapice
    • Hrastova barique burad i bačve veće zapremine, dudova burad za rakiju
    • Mašine za pranje buradi
    • Kazani za rakiju – klasični sa mešačem i bez mešača
    • Kazani za rakiju – sa kolonama i deflegmatorom