OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Mašine i alati > Pribor za električni alat > Nastavci za šrafljenje > Nastavci za šrafljenje dvostrani
spacer
spacer
Prikazano 1 - 4 od ukupno 4 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort                   
spacer
spacer

Nastavci za šrafljenje dvostrani

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

Robna marka: STANLEY
Bit PZ1-2 sa dvostrukim vrhom 1/4

Bit PZ1-2 sa dvostrukim vrhom 1/4" Stanley

Bit PZ1-2 sa dvostrukim vrhom 1/4" Stanley ...

cena: 158,00 din
prodato
Robna marka: Irwin
Nastavak za šrafljenje dvostrani PH1/PH2 1/4 50mm ( 2kom ) IRWIN

Nastavak za šrafljenje dvostrani PH1/PH2 1/4 50mm ( 2kom ) IRWIN


cena: 216,00 din
rasprodatdetaljnije Detaljnije
 
Prikazano 1 - 4 od ukupno 4 pronađenih          
Sortiraj:  po ceni  sort po robnoj marki   sort po kategoriji   sort po nazivu   sort  
spacer
spacer
Nastavci za šrafljenje dvostrani

Kako god pogledamo na sve opise dosadašnjih nastavaka za šrafljenje videćemo da smo govorili dosta o nastavcima HEX ili PH odnosno PZ tipa, a da nismo ispustili takođe ni da pomenemo adaptere i dodatke koji se koriste u razne svrhe. Svi ti nastavci o kojima je bilo reči su zapravo dizajnirani tako da im se sa jedne strane nalazi šestougaoni priključak koji naleže na maticu odnosno na šestougaoni prihvat električne ili manuelne bušilice odnosno alata koji se može nazvati i šrafilicom. Sa druge strane toga nastavka mogli smo videti da imamo ravne ili HEX odnosno TORX nastavke koji služe za manipulaciju šrafovima te za operacije koje se mogu smatrati veoma korisnim kada je spajanje određenih površina u pitanju. Da ne bismo mnogo pričali o tim već pomenutim i opisanim nastavcima, reći ćemo samo da postoje i takozvani dvostrani nastavci. Dvostrani nastavci nam nisu nepoznati. 

Ukoliko se setimo da smo o dvostranim ključevima koji mogu biti istorodni ili raznorodni govorili još kada smo u ručnim alatima opisivali određene ključeve, onda nimalo ne čudi to da postoje i dvostrani nastavci koji se takođe na isti način mogu montirati na  električne šrafilice odnosno bušilice. Ovakvi nastavci mogu da se postavljaju na električne bušilice i da se koriste u iste namene ili u neke raznovrsne namene. Na šta tačno mislimo kada govorimo o raznonamenskim kombinacijama. 

Najpre se proizvode dvostruki nastavci koji imaju isti tip odvijača ali se njihove razlike ogledaju u veličinama odnosno dimenzijama nastavka. Sa druge strane može se govoriti i nastavcima koji su raznorodni pa se sa jedne strane na primer mogu naći TORX ili HEX odvrtači dok se sa druge strane mogu nalaziti ravni nastavci odnosno nastavci koji su namenjenji Inbus odvrtanjima. Bilo kako bilo, i jedni i drugi nastavci mogu da budu veoma korisni i da uštede dosta vremena kako za promenu alata tako i za njegovu nabavku. 

Druga ekonomičnost svakako se ogleda u tome što se za nastavke ulaže mnogo manje novca nego kada se kupuju pojedinačni alati.
spacer
       
spacer