OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
prodato
Nastavak za šrafljenje HEX 3mm 1/4 25mm (10kom) IRWIN

Nastavak za šrafljenje HEX 3mm 1/4 25mm (10kom) IRWIN

cena: 473,00 din
 • Nastavak za šrafljenje HEX 8mm 1/4 25mm (10kom) IRWIN 528,00 din detaljnije Detaljnije
 • Nastavak za šrafljenje HEX 4mm 1/4 25mm (10kom) IRWIN rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Nastavak za šrafljenje HEX 5mm 1/4 25mm (10kom) IRWIN rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Nastavak za šrafljenje HEX 6mm 1/4 25mm (10kom) IRWIN rasprodat detaljnije Detaljnije
 • prodato
  Imbus HEX bit 6 KS TOOLS

  Imbus HEX bit 6 KS TOOLS

  cena: 540,00 din
  prodato
  Impact 1/2" imbus 3mm X 50mm 3 komada Stanley

  Impact 1/2" imbus 3mm X 50mm 3 komada Stanley

  cena: 967,00 din
 • Impact 1/2" imbus 4mm X 50mm 3 komada Stanley rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Nastavci za šrafljenje HEX

  Nastavci za šrafljenje HEX

  Kao i kada smo govorili o odvijačima ili šrafcigerima različitog tipa, tako i sada imamo široku paletu mnogih odvijača, odnosno nastavaka koji se koriste u svrhu odvijanja i zamene šrafcigera. Ovi nastavci najpre su namenjenji električnim šrafilicama odnosno bušilicama ali nije isključeno da se oni koriste i na manuelnim bušilicama te na taj način pospeše preciznost šrafljenja i uštede vreme i novac. Kako smo došli do toga da treba reći koju reč o HEX odvrtačima odnosno o HEX nastavcima za šrafilice valja se podsetiti zbog čega su ovi šrafcigeri odnosno nastavci baš dobili ime HEX. 

  Nesumnjivo je da je HEX prefiks koji se odnosi na nešto što određuje oblik ili bar na neki drugi način određuje nastavak. Pa da, HEX i jeste svakako aluzija na heks, što se može smatrati skraćenicom koja se odnosi na heksagram. Heksagram predstavlja geometrijsku figuru koja ima šest strana pa se tako i heks može posmatrati kao nešto što se odnosi na šestougaoni predmet. Pošto su HEX šrafovi odnosno šrafovi za šest uglova često korišćeni može se reći da bi se HEX nastavci mogli smatrati i najkorišćenijim nastavcima u ovom programu odnosno u ovoj kategoriji. Od toga kakav je šraf koji se ovim nastavcima odvija zavisi i to kakav će biti odvijač. Postoje takozvani inbus ključevi koji se koriste za odvijanje a učvrstili su se kao kategorija još davnih decenija. Inbus ili ne svejedno je.  

  Svaki HEX nastavak može da prione na bilo koju šrafilicu što i njemu daje univerzalnu notu. Heksagonalna utičnica je zapravo i sa jedne i sa druge strane, s tim što jedna predstavlja kalup koji prijanja na šrafilicu dok se druga koristi kao alat. Naravno, i ovaj se nastavak može koristiti kako na ručnim tako i na električnim odvijačima. 

  HEX nastavci su ojačani što ima daje veoma veliku izdržljivost a materijal od kojeg je izgrađen je takođe i niklovan. Specijalni čelik omogući će da svoj alat dugo koristite i da minimalno ulažete u održavanje ili menjanje nastavaka.