OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

Recipro testerice za metal 3940-150-14-HST Bahco

Recipro testerice za metal 3940-150-14-HST Bahco

cena: 940,00 din
  • Recipro testerice za metal 3940-228-18-HST Bahco 2.335,00 din detaljnije Detaljnije
  • Recipro testerice za metal 3940-228-10-HST Bahco rasprodat detaljnije Detaljnije
  • Recipro testerice za metal 3940-228-14-HST Bahco rasprodat detaljnije Detaljnije
Recipro testerice za metal 150mm HEAVY DUTY Milwaukee

Recipro testerice za metal 150mm HEAVY DUTY Milwaukee

cena: 1.909,00 din
  • Recipro testerice za metal 300mm HEAVY DUTY Milwaukee 2.438,00 din detaljnije Detaljnije
  • Recipro testerice za metal 230mm HEAVY DUTY Milwaukee 2.634,00 din detaljnije Detaljnije
spacer
Recipro testerice

Kada govorimo o recipro testericama moramo pre svega imati dve stvari na umu. Prva jeste da da moramo znati šta su zapravo testerice a sa druge strane moramo takođe uvideti i to da pojam recipro referiše na nešto što se u stalnom životu može nazivati i drugim imenom. Pa dakle, da bismo shvatili šta su ove testerice najpre valja objasniti da testera predstavlja veoma star alat koji služi za rezanje odnosno testerisanje najčešće drva ali ponekad i metala i drugih materijala kao što su PVC itd.

Testere imaju nazubljena sečiva koja omogućavaju da se uz pomoć ruke ili električne sile preseče određena površina. Pošto je ovde reč o električnim alatima shvatamo da je ta pokretačka sila upravo ona koja se tiče električne energije ili baterija odnosno akumulatora. Kako samo ime kaže ovo nisu velike testere već deminutivi tj. male testere koje se koriste u kućnim uslovima ili uslovima radionica i to za presecanje manjih površina od drveta.  Vratimo se sada na pojam koji određuje ovu testeru. 

Reč recipro se odnosi na obostranost, što govori da se ova testera može shvatiti duplim sekačem odnosno onom testerom koja ima nazubljenje naoštreno sa obe strane. Testerice se postavljaju na univerzalnu testeru za drvo i one predstavljaju potrošni materijal kada su testere uopšteno u pitanju. Zubi na testericama su postavljeni na određenom rastojanju pa mogu biti i po čak pet ili šest zuba na jednom inču. Ovakve recipro testerice su idealne za drvene ploče i sečenje takozvanog medijapana. 

Testerice recipro tipa mogu da se koriste i u druge svrhe. Testerice za kosti i meso mogu da se koriste u mesarama. Njihova univerzalnost ogleda se i u sečenju smrznutih materijala. Nesalomive oštrice omogućuju veoma veliku izdržljivost.

Oblik zuba daje veoma pogodnu estetsku notu ali i veoma veliku snagu kada je rezanje u pitanju. Recipro testerice su posebna kategorija alata za testere i veoma su cenjene na mnogim područjima.
spacer