OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Ručni aparati - mali kućni aparati
Mašine za mlevenje mesa i oraha

Preduzimljivost u trenucima kada treba nešto brzo odraditi je veoma bitna osobina kod svakog dobrog domaćina. Ipak, ukoliko vam se gosti najave svega nekoliko sati pre nego što zapravo stignu, često je problem kako ugostiti nekoga na valjan način i spremiti gozbu na brzaka. Da nije sve što je brzo i kuso dokazao je više puta poznati kuvar Džejmi Oliver u svojim petnaestominutnim emisijama gde je spremao vrhunsku hranu. Ipak, često vidimo na televiziji mnogo alata koji su i omogućili brzinsko spremanje. Pa da, onda nam se sve i čini lako. I kažemo tada sebi zašto i mi ne bismo nabavili bar neke od ručnih aparata kojim se služe vrhunski kuvari. 

A šta bi sve tu moglo spadati? Širok je spisak onih ručnih aparata kojima se koristimo kada je kuhinja u pitanju. Naravno, logično je da će neko zameriti zato što pojedinih nema, ali ćemo nastojati da sporadično spomenemo svaki od onih koji se češće koriste. Dakle, spremili ste palačinke i imate med. Nekako se kao poslastica nameće da taj med prošarate mlevenim orasima. E baš je jedan od glavnih uređaja koji treba imati- Mlin za orahe. U mlinu za orahe naravno mogu da se melju i druga koštuničava voća kao i keks. Eto jednog od bitnih uređaja za kuhinju. 

Multipraktično rende i cediljka za paradajz neće baš olakšati brzinsku pripremu ali može pomoći pri spravljanju soseva koji su na bazi paradajza, pa uvek možete imati dobar pelat domaćeg porekla. Jedna od laganih poslastica koja uvek dobrodođe uz pivo ili sok jeste pomfrit. 

Seckalica za pomfrit će se uvek dobro uklopiti u vaš kuhinjski inventar kako u domaćinstvu tako i u brtijama, pivnicama ili čak restoranima i ozbiljnijim kafanama. Zašto biste se mučili da luk seckate ručno i pritom vam suze oči kada jednostavno možete rešiti problem uz pomoć secka. 

Mašine za mlevenje mesa omogući će vam da imate uvek spremno meso za domaće pljeskavice bez aditiva i soje. Nekako dolazimo i do mesoreznice koja se možda za ove prilike sa početka teksta najviše i koriste. Isecite suhomesnate proizvode i delikatese od mesa na veoma precizan i lep način. Na njima naravno možete seći i pršut i kačkavalj kao i mnoge druge tvrde sireve.
spacer