OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Stalci za sušenje veša

Stalak za sušenje veša

Sušenje veša je isto onoliko bitno koliko i njegovo pranje. Naime, ukoliko se veš suši na pogrešan način osim što možemo imati neprijatne mirise koje mokra garderoba navuče, veoma često možemo izhabati materijal od kog je garderoba pravljena.  OSim toga vešernice su jako bitne i za skladištenje garderobe koja je oprana, kako u stanovima, tako i u kućama. Najšešće su u nešto većim stanovima na terasama između zidova razvučeni konopci koji služe kao mestoi za sušenje veša. Da se u dvorištima kuća ne bi improvizovalo na isti način ljudi veoma često prihvataju stalke za sušenje veša kao veoma pogodne.

Funkcija stalaka za sušenje veša je veoma velika što dosta govori o praktičnosti i primenjvisoti ovog predmeta u različitim uslivima. Da krenemo od prvog. Ukoliko imate problem sa sušenjem veša, ostavljate ga na prozoru u nedostatku posebne sobe za sušenje veša ili živite u garsonjeri a zgrada poseduje zajedničku vešernicu stalci predstavljaju veoma bitne predmete koje bi valjalo obezbediti. Njihova veličina omogućuje da ih  možete postaviti na bilo kom mestu i u bilo kojoj prostoriji. Stalci za sušenje veša često nisu viši od jednog metra iako imaju mogućnost podešavanja odnosno štelovanja visine. Na ovim stalcim koji imaju poprečne i uzdužne žice razapete između ramova može stati veoma velika količina vašeg veša koja će se ravnomerno sušiti iako mali ramovi odaju utisak da ne može baš mnogo veša da stane. Kao što smo pomenuli stalci su idealni za one koji suše veš u prostorijama nezavisno od stana ili garsonjere. 

Takođe stalci svoju primenu mogu videti na mestima kao što su terase kuća. Vaše je da stalak postavite na neko osunčano mesto koje je neupečatljivo i pustite da se veš suši. Zbog čega biste razapinjali ogromne kablove i gajtane po čitavim terasama i dvorištima, koji će pritom smetati uobičajenom prolasku kroz dvorište kada možete jednostavno postaviti ovakav stalak za sušenje veša. Bitno je svakako reći i to da se stalci mogu koristiti i na kampovanjima kada predstavljaju idealne sprave za sušenje u bilo kojim uslovima.