OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Štapni usisivači

Štapni usisivači predstavljaju posebnu kategoriju koja sa usisivačima sa kesom i bez nje, vodenim i akumulatorskim usisivačima čini kategoriju koja je univerzalno određena pojmom usisivač. Štapni usisivači nisu ništa drugo do oobičnih usisivača sa kesom ili bez kese koji imaju mesto za skladištenje postavljeno uzdužno tako da prilikom usisavanja nema dodatnih opterećenja kičme. Zapravo, opterećenje kičme nastaje prilikom savijanja tokom usisavanja, što će ovi usisivači u mnogome smanjiti i svesti na nivo koji će vam pružiti uživanje u kućnim poslovima. 

Pojedini usisivači imaju mogućnost usisavanja uz pomoć vreće za skladištenje usisanog materijala odnosno prašine i prljavštine ali se mogu uključiti i opcije za usisavanje bez kese. Periva posuda je lako održiva jer na sebi ima HEPA filter koji održava higijenu i spolja i unutar usisivača. Veoma je bitno reći da neki usisivači ovog tipa imaju troslojne papirne kese sa određenim filterima. Ove kese su veoma izdržljive tako da ne postoji šansa da prljavština koja se uz pomoć vakuuma usisa ponovo dođe u kontakt sa okolinom. 

Štapni usisivači koriste različitu snagu kojom usisavaju koja se kreće od nekoliko stotina pa do čak nekoliko hiljada vati. Filtracije koje se vrše u ovim uređajima garantuju vam čistoću i svežinu kako usisavanih površina tako i vazduha koji ostaje oko vas. Veoma su laki za upotrebu i dešava se da imaju sklopivu ručku koja omogućuje veoma lak transport. Na ovim usisivačima često se nalaze i nastavci kao što su četke za nameštaj i slično. Jako je bitno reći i to da napunjenost rezervoara za skladištenje prljavštine kontroliše uređaj koji nas prilikom napunjenosti obaveštava lampicom odnosno indikatorom. 

Usisivači ovog tipa su dugo usavršavani i reklo bi se da su dostigli vrhunac u poslednjih nekoliko godina tako da je štapni usisivač pravi izbor za sve one koji vole čist i uredan enterijer, a takvih je priznaćemo, doista mnogo. Ovi aparati teže svega po nekoliko kila pa su veoma laki za prenošenje ali što je još bitnije veoma su praktični za upotrebu u svakom trenutku.
spacer