OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
Tenkovi na daljinsko upravljanje

Da bismo govorili o tenku kao igrački najpre treba da se upoznamo sa time šta je tenk u realnom životu i koja je njegova namena. Osim toga valja reći po koju reč o tome kada je tenk nastao i kada je doživeo ekspanziju. Tenk naime, predstavlja vojno vozilo koje ima umesto točkova posebne konstrukcije za kretanje po raznim nepristupačnim terenima. Tenk zapravo predstavlja vozilo na gusenicama. Tenk služi za potporu pešadiji ali može da se koristi i samostalno. Njega odlikuje top velikog kalibra koji se nalazi na pokretnoj kupoli. Kupola se može rotirati i za 360 stepeni. 

Svojim robusnim izgledom i jakom konstrukcijom štiti svoju posadu od spoljnjih napada te stoga predstavlja glavno strateško i taktičko vozilo i oružje u kopnenoj vojsci. Tenk se pojavio kao sredstvo vojske u Prvom svetskom ratu i to kao veoma čudna inovacija. Ovu inovaciju u ratovanju iveli su britanci i poslužio je za razbijanje rovovskog ratovanja. Može se reći da su fašisti na čelu sa Hitlerom u Drugom svetskom ratu tenk usavršili do te mere da je u Blitzkriegu on bio osnovno oružje uz razne avione bombardere. Kako se deca veoma rano interesuju za militarni poziv veoma često vole da se igraju rata i suprostavljanja, i proizvođači igračaka su napravili posebne igračke za decu. 

Reč je o neverovatnim igračkama na daljinsko upravljanje. Ove igračke pogodne su za sve uzraste preko tri godine. Kupola kod mnogih igračaka ima radijus od 320 stepeni tokom pokreta. Postoji kod pojedinih modela i realni dim efekat prilikom navodnog ispaljivanja granate. Celo nezavisno aktivno oslanjanje kod mnogih igračaka je usavršeno kao kod pravih tenkova. Verna imitacija trzaja i zvuk koji oponaša ispaljivanje municije omogući će da se deca potpuno verno igraju. Domet tenkova odnosno daljinskog upravljača može biti i do nekoliko desetina metara što je izuzetno korisno za igranje u vanjskim uslovima. Može se reći da su ove igračke izuzetno uverljive i da predstavljaju svakako veoma vredan poklon za dete.
spacer