OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
novo
Set termos šolja

Set termos šolja

cena: 1.512,00 din
novo
Digitalni termos bež 320ml

Digitalni termos bež 320ml

cena: 1.990,00 din

Termosi i termos čaše

Termosi i termos čaše

Termos boca predstavlja uređaj koji služi za izolovanje tečnosti i održavanje određene željene temperature. Termos je dizajnirao i izumeo škotski naučnik Ser Džejms Devar. na kraju devetnaestog veka, tačnije 1892. godine. On je koristio različite specifične toplote elmenta i trudio se da u mesinganoj posudi u pomoć nekih hemijskih materijala održi temperaturu i sačuva svojstva tečnosti koje je izolovao. Danas se termosi koriste na širokom polju i veoma su popularni među svim generacijama. Termosi su zapravo najidealnije rešenje za putovanja jer se na putovanjima mnoge teččnosti ugreju u rancu ili prilikom transporta. Termos boce su boce koje imaju za zadatak da sačuvaju temperaturu tečnosti i održe je u onom stanju u kojoj je bila kad je u termos ušla. 

Termos boce se prave u različitim bojama oblicima i dizajnima. Takođe valja pomenuti da se termosi koriste i prilikom izletovanja i piknikovanja jer su tada idealni za nošenje toplih napitaka kao što je kafa ili čaj. Ukoliko se bavimo planinarenjem ili izviđaštvom termosi su takođe pogodni za nošenje toplih napitaka u toku zime. Osim toga u njima se mogu nositi i ledeni osvežavajući napici kada su vrućine iznad 40 stepeni a mi se nalazimo negde daleko od izvora vode.

Visoki kvalitet i dupli zid od nerđajućeg čelika omogućuju da se temperature tečnosti u termosu ne menjaju. Vakuum tehnologija obezbeđuje vrhunsku toplotnu izolaciju te se hladni i topli napici mogu piti u onom stanju u kojem su u termos ušli. Taster za istakanje pića i brzo zatvaranje je isto element koji termose čini jedinstvenim. Poklopac na odvijanje se kod pojedinih modela može koristiti kao šolja. Naravno, vredi pomenuti da se osim termosa ili termos boca koje služe za prenos i konzumiranje tečnosti mogu koristiti i termos šolje koje imaju za zadatak da tečnost koja se presipa iz termosa održavaju tokom pića na određenoj temperaturi.