OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Trake za trčanje - motorne i mehaničke 

Kad je u pitanju kardio trening, neizostavne su trake za trčanje i hodanje. Svima je poznato da trčanje i hodanje predstavlja izuzetno korisnu vežbu za svaki organizam. Ova vežba odgovara velikom broju korisnika, s tim što zavisi od korisnika šta će izabrati trčanje ili hodanje i intenzitet trčanja ili hodanja. Ovaj tip vežbanja koristan je za srce i pluća. Kad je u pitanju traka za trčanje, mogu je koristiti i profesionalni sportisti i rekreativci amateri. Trčanje i hodanje je najprirodnija čovekova aktivnost koja ravnomerno opterećuje sve vitalne organe. Važno je napomenuti da korišćenje trake za trčanje razgrađuje masne naslage u organizmu i oblikuje Vaše telo. Traka za trčanje u kući omogućava da se čovek prema svojim potrebama i slobodnom vremenu posveti svom zdravlju i dobroj kondiciji. Svakodnevno i kontinuirano trčanje ili hodanje na traci omogućava dobru formu u bilo kom godišnjem dobu. Postoje trake za trčanje koje imaju razna podešavanja pa čak i vokmen sa muzikom da bi vežbanje bilo prijatnije. Ništa lepše: dok trčite, slušate omiljenu muziku.
TRAKE ZA TRČANJE
Da li se profesionalno bavite sportom? Ili vam je to samo vid rekreacije? U svakom slučaju potreba za sportom je velika. Danas ne može da se zamisli život bez bavljenja sportom. To više nije hir, nego potreba. Trčanje je jedan od najuniverzalnijih sportova, koje vam omogućava da na što efikasniji način, putem znojenja skinete višak kilograma i otopite masne naslage. U ovim zimskim periodima je vrlo teško trčati vani i time rizikovati razna oboljenja, pa se zato većina odlučuje za bavljenje sportom u zatvorenom prostoru, bilo to teretana, fitnes centar ili trening kod kuće. Nije popularno trčati po snegu, poledici, kiši ili jakom suncu. Zato je trčanje na pokretnoj traci idealno rešenje za vas. Bilo kako bilo, ako ste od onih koji se zanimaju za fitnes, ako aktivno vodite računa o svom zdravlju, onda je traka za trčanje ono što je vama neophodno! Na našem sajtu možete pronaći kvalitetnu ponudu raznih traka za trčanje, po razumnim cenama. Pre svega ove trake su napravljene od izuzetno kvalitetnih materjala, koji vam omogućavaju siguran i bezbedan trening. Preporučujemo traku za trčanje svima onima koji imaju relativno mali životni prostor, jer zbog sklopivog modela, možete traku za trčanje odložiti u neki ugao, orman, ili ispod kreveta. Mnogi od modela, imaju ugrađene displeje koji mere brzinu, vreme treninga, otkucaje srca, ubrzanje, potrošnju kalorija, itd. Takođe imaju ugrađene nosače za časopise ili knjige, bocu za vodu, CD player, mobilni telefon, sat. Neki od modela, tj.  traka za trčanje, imaju unapred podešene programe, poput hodanja uzbrdo ili hoda u različitim brzinama. Ne zaboravite da se pre kupovine i upotrebe traka za trčanje, obratite lekaru kako bi vaš trening bio bezbedan.  
Nekoliko saveta kako hodati na traci za trčanje:
  • Pokušajte da hodate unazad dok vam je traka podešena na spori tempo.
  • Hodajte u raznim brzinama i pokušajte da svoje držanje ispravite, stil hodanja, tehniku, itd. 
  • Započnite vežbanje sa 5 minuta trčanja ili hoda na traci za trčanje, zatim siđite i napravite jednominutnu vežbu gde će te uključiti čučunjeve, trbušnjake, sklekove ili bilo koje vežbe koje vam odgovaraju, pa se vratite na pokretnu traku i tako ponavljajte u vremenskom periodu jednog treninga.
  • Nakon 10 minuta trčanja, siđite s trake za trčanje pa u narednih 10 minuta radite vežbe rastezanja ili dizanja tegova, pa se opet vratite na traku i ponovite postupak onoliko puta koliko možete.
  • Preporučujemo da dok trčite na traci, upalite posudu za mirisno ulje ( miris citrusa ) i uključite opuštajuću muziku kako bi se najbolji mogući način oslobodite nagomilanog stresa.

Vežbanje na traci za trčanje ima bezbrojne i višestruke koristi. Ojačaćete i povećati čvrstinu kostiju, stećićete izvrsnu kondiciju, otopiti masne naslage, skinuti celulit i poboljšati opšte zdravstveno stanje. Vežbanje i trening uopšte, povoljno utiče na vaš fizički i mentalni život svakog od nas. Kupovina trake za trčanje se svakako isplati,  jer vam donosi lepo, oblikovano, pre svega zdravo i zategnuto telo, pozitivnu energiju i lepo raspoloženje. 
Kako se rešiti i ublažiti mišićnu upalu posle treninga?
Kada govorimo o upali mišića koja se javlja nakon treninga, obično je to bolan osećaj u mišićima koji su bili aktivni tokom treninga. Ovakav bol  takođe prati i zategnutost mišića.Poželjna je akutna upala koja se javlja nakon treninga i deo je procesa i regeneracije mišića i u proseku traje od 48 do 72 sata nakon treninga. Poželjno je stavljati hladne obloge, kao i korišćenje sledećih namernica: ananas, papaja, orasi, đumbir. Takođe može pomoći i lagano istezanje. Koristite lekove protiv bolova samo onda kada vam je to neophodno. Lekovi koji spadaju u tu kategoriju a koji se najčešće koriste, nazivaju se NSAID ( nonsteroidal anti – inflammatory drugs ) u koje spadaju aspirin, brufen, ibuprofen i dr. Ali pažljivo! Jer prekomerena upotreba može nepovoljno da utiče na vaše mišiće i dovesti do hipotrofije. 
NARAVNO PRE BILO KAKVE FIZIČKE AKTIVNOSTi, A POSEBNO TRČANJA NA TRACI, OBAVEZNO SE KONSULTUJTE SA VAŠIM LEKAROM
spacer