OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
Ugradni aspiratori

Aspiratori su uređaji koji se koriste u kuhinjama. Njihova prvenstvena namena jeste da iz kuhinjskih odaja odstranjuju neprijatne mirise i višak pare koja se pri kuvanju stvara. Naravno da nikome nije do onih neprijatnih mirisa kada se kuva kupus ili neko drugo povrće. Do onih mirisa koji se razležu svuda po stanu ili kući i omiljenom jelu daju prefiks “fuj”. Upravo iz tih razloga koriste se aspiratori koji se  postavljaju iznad šporeta i omogućuju da se vakuumom usisaju sve gasovite materije koje smetaju kako svojim mirisom tako nekim drugim svojstvima. 

Ugradni aspiratori jedna su od verzija aspiratora. Njihova funkcija je ista kao i kod svakih drugih aspiratora s tim što se ugradni aspiratori postavljaju na fiksno mesto i tu ostaju. Aspiratori često imaju aluminijsumske filtere od nekoliko slojeva kao i karbonske filtere. Pojedini filteri mogu se prati kako ručno tako i u mašinama za pranje suđa. Aspiratori su uređaji koji su veoma bitni za svako domaćinstvo pogotovo ako su šporeti više udaljeni od prozora ili izvora svežeg vazduha. Osim toga oni su idealni za zimske uslove kada nije baš prijatno stalno provetravati zagrejanu prostoriju Radni kapaciteti ugradnih aspiratora su veoma veliki i mogu da pokriju velike količine gasovitih supstanci. Radni pritisak se kreće do nekoliko stotina paskala a kod većina je oko 350.  

Poneke aspiratore odlikuju i veoma jaka snaga motora ali i gotovo nečujni sistem rada. Jako je bitno da aspiratori ne proizvode veliku buku jer koja bi funkcija onda bila ako bi neprijatne mirise zamenili neprijatni zvuci. Cene ugradnih aspiratora se kreću u prihvatljivim gotovo apsolutno povoljnim  merama i samo je na vama da odlučite koji ćete aspirator izabrati. U kuhinjski inventar se aspiratori uklapaju gotovo neprimetno tako da nećete imati utisak da vam je višak uređaja na jednom mestu. Aspiratori su idealni kako za stanove tako i za kuće a mogu se korisititi čak i na vikendicama ili u letnjim kujnama.

Protok vazduha kod ugradnih aspiratora je veoma brz tako da ćete se za tren oka rešiti svih nepoželjnih mirisa.
spacer