OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Power Tower RK 4201 Thema Sport

Power Tower RK 4201 Thema Sport

cena: 15.682,00 din
prodato
Eliptični Trenažer Galaxy X-Plorer

Eliptični Trenažer Galaxy X-Plorer

cena: 22.499,00 din
prodato
Inverziona klupa 75164 Thema Sport

Inverziona klupa 75164 Thema Sport

cena: 24.480,00 din
prodato
Gladijator sa tegovima 48kg ky615

Gladijator sa tegovima 48kg ky615

cena: 29.999,00 din
prodato
Univerzalni gladijator SA-006SM AB Fit

Univerzalni gladijator SA-006SM AB Fit

cena: 31.874,00 din
prodato
Univerzalni gladijator SA-006SM ACTUEL

Univerzalni gladijator SA-006SM ACTUEL

cena: 31.900,00 din
prodato
Inverziona klupa 75304 Thema Sport

Inverziona klupa 75304 Thema Sport

cena: 33.120,00 din
prodato
Gladijator HG1044 B Thema Sport

Gladijator HG1044 B Thema Sport

cena: 33.264,00 din
spacer
Trenažeri - Sprave za vežbanje 

Trenažer je relativno nova stvar koja se koristi u sklopu cardio aktivnosti. Trenažer je izuzetno popularan u fitness centrima. U trenažeru spojeni su udobnost vežbanja i zatezanje mišića, kako donjeg tako i gornjeg dela tela uz istovremeno sagorevanje masnih naslaga. Tajna trenažera je u sinhronizovanim pokretima ruku i nogu u snaznom zamahu, ciji pokreti  aktiviraju veliki broj mišića – mišiće kolena, kukova, butina i zadnjice. Istovremeno zatežete i gornji deo tela – mišiće ruku, ramena, grudnog koša i leđa. Pokret je vrlo blizak trčanju, te je na trenažeru osigurana velika potrošnja kalorija. 

Prednost trenažera je što se maksimalno smanjuje stres i opterećenje zglobova, a omogućena je i stalna kontrola pulsa, a time i rad u aerobnoj zoni. Zatezanjem mišića celog tela – vas puls se nalazi u zoni idealnoj za sagorevanje kalorija i masnih naslaga. Istovremeno se na trenažeru ubrzava cirkulacija i smanjuje dejstvo stresa na rad srca u toku vežbanja. Tako pojačavate izdržljivost i snagu. Pomoću ove cardio sprave možete prilagoditi intenzitet vežbanja svom ritmu, jer poseduje mogućnost podešavanja uglavnom od 1-10 nivoa otpora. Smanjite otpor za brze i zabavnije vežbanje, ili ga povećajte kako biste radili napredne vezbe za oblikovanje misica. Bez obzira na to da li ste početnik ili trenirate godinama – samo 25 minuta treninga pružiće vam potpuno zatezanje mišića i kardio vežbe. 

Trenažer sagoreva otprilike 13 kcal u minutu! Dakle ukoliko vezbate  25 min sagorećete 325 kcal. Vaše noge nikada ne napuštaju pedale sa trenažera tako da ukoliko primenjujete pokrete bilo da idete napred ili pozadi ne postoji mogućnost da se povredite, jer imate konstanti oslonac. Ljudima je najveći problem vreme koje treba da izdvoje za vežbanje, ali trenažer nam daje tu mogućnost da zaista korisno vežbamo! Mnogi ljudi kupuju trenažer za kućnu upotrebu! Trenažer danas smatraju najpopularnijom kardio spravom, efektivna je, komforna, lagana za vežbu-koordinaciju pokreta, nije dosadna. Tako dok vozite trenažer možete da gledate tv, da slušate muziku, ali opet važi ono staro pravilo, da se morate skoncentrisati na pokrete koje pravite! Postoje trenažeri koju su namenjeni za fitness centre, kao i oni koji su namenjeni za kućnu upotrebu!  

Trenažeri se takođe razlikuju i po gabaritima, pratećoj opremi, kvalitetu, programima, podesivosti savremeni i skupi modeli imaju čak i tv ekran. Trenažer, bilo da ga koristimo u stanu ili gym-u treba da ima displej na kome može biti: merač ukupnih kalorija, merač utroška kalorija u minutu, merač HR (srčanog ritma), skale/nivoi, dužina koraka, merač koraka u minutu, ukupno vreme, sobna temperatura i programi. Ukoliko želite da kupite trenažer za kućnu upotrebu, vodite računa da izaberete neki koji ne pravi buku zbog vaših ukućana. Najbolje je za kućnu upotrebu i ukoliko nemate mnogo novca da izdvojite, uzeti trenažer srednjeg ranga/klase, za koji ćete biti sigurni da će da prati vaše pokrete, za koji ćete imati garanciju i servis! Oni koji su zainteresovani za trenažer ekstra kvaliteta, mogu naći sve podatke na našem sajtu! 

Ono što je obavezno kod svake fizičke aktivnosti je da se posavetujete sa svojim lekarom ukoliko imate neki problem pa tek onda da krenete sa vezbanjem! 
spacer