OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Kuhinjska vaga HR2393  PHILIPS

Kuhinjska vaga HR2393 PHILIPS

cena: 5.899,00 din
spacer
KUHINJSKE VAGE

Kroz istoriju čovek je težio da napravi idealnu spravu za precizno merenje. Prvo je osmislio kantare napravljene od metala i na njima stavljao robu. Merenje se vršilo tako što je sa jedne strane stojala jedna vrsta robe a sa druge strane druga. Pošto znamo da različiti materijali imaju različitu gustinu, merenje se ogledalo u tome da za dva kilograma brašna, dobijete jednu omanju lubenicu. Svaka mera se ogledala u upoređivanju proizvoda. Onda je čovek došao na ideju da odredi težinu svakog proizvoda ponaosob, pa je od livenog gvožđa napravio tegove od kilogram, pet i deset. Sa razvitkom tehnologije materijala, danas u dvadesetprvom veku postoje moderne, precizne, lepo dizajnirane kuhinjske vage.

Koliko puta do sada ste pokušavale da napravite omiljen kolač ne koristeći kuhinjsku vagu? Mnogo puta i svaki put je kolač ili bio previše mekan ili pretvrd. Uz korišćenje kuhinjske vage sve je mnogo lakše. Zamislite nekada domaćice nisu imale elektronske vage, već su merile na starim kuhinjskim vagama. Danas sa napretkom tehnologije postoje precizne elektronske vage.
Svaka domaćica zna koliko je važno imati vagu u kuhinji. Mnoge od vas su pokušavale da naprave omiljeni krem, tortu ili kolače onako „ odokativno“ i često se to pokazalo kao neuspešno. Ranije su postojali mali kantari ili male vage, sa tasovima. Danas, sa napretkom tehnologije na tržištu možemo pronaći veliki izbor preciznih elektronskih kuhinskih vaga.

Vagu čistite mekom, blago navlaženom krpom i, ukoliko je potrebno, sa malo deterdženta. Ne koristite vruću vodu ili jake hemikalije za čišćenje kuhinjske vage. Na ploči za merenje ne sme biti ničega kada se vaga ne koristi. Vagu ne bi trebalo čuvati naslonjenu na bilo koju od njenih strana. Nikada ne pokušavajte otvoriti vagu i podešavati njen mehanizam ili strujne krugove. Uklonite bateriju iz vage ukoliko je ne nameravate koristiti duže vreme.
Možemo izmeriti gramažu proizvoda i bez kuhinjske vage, kao što su na primer:
Kod oštrog brašna je jedna ravna kašičica=3g,1 puna kašičica=8g,1 ravna kašika=12,5g,1 puna kašika=25g, sud od 2,5dl=130-150g.
Kod mekog brašna je 1 ravna kašičica=3g, 1 puna kašičica=7g, 1 ravna kašika=12g, 1 puna kašika=20g, sud od 2,5dl=160-180g.
Kod griza je 1 ravna kašičica=3g, 1 puna kašičica=7g, 1 ravna kašika=10g, 1 puna kašika=22g, sud od 2,5dl=170g.
Kod pirinča je jedna puna kašika=30g.
Kod kristal šećera je 1 ravna kašičica=4g, 1 puna kašičica=10g, 1 ravna kašika=12,5g, 1 puna kašika=25g.
Kod šećera u prahu je jedna ravna kašičica=3g, 1 puna kašičica=9g, 1 ravna kašika=12,5g, 1 puna kašika=25g.
Kod maka je jedna ravna kašika=17g, sud od 2,5dl=250g.
Kod svinjske masti ili margarina(u čvrstom stanju) je jedna ravna kašika=14g.
Kod Svinjske masti ili margarina (u tečnom stanju-rastopljeno) je jedna ravna kašika=12g.
Kod biljne masti je 1 ravna kašika čvrste masti=20g, 1 ravna kašika rastopljene masti=14g.
Kod mleka ili vode je jedna kašika=17g, 1 vinska čaša=100g, 1 vodena čaša=200g, 1 šolja=250g, sud od 2,5dl=250g, 1 dubok tanjir=350g.
Ali zašto da merite ovako, kada možete daleko da ubrzate proces koristeći precizne kuhinjske vage! Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor kvalitetnih i preciznih kuhinjskih vaga, koje će vam pomoći da na što lakši način izmerite i spremite svoj omiljen kolač ili tortu!
spacer