OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
Sve kategorije > Odeća, obuća i galanterija > Torbe i koferi > Ženske torbe
spacer
spacer
spacer
spacer

Ženske torbe

spacer
spacer
spacer
spacer     spacer

prodato
Robna marka: Gianni Conti
Torba ženska zelena Gianni Conti

Torba ženska zelena Gianni Conti


cena: 26.021,00 din
 
spacer
spacer
Ženske torbe

Ženska torba je predmet koji možda u istoriji ima i najmističniji prizvuk kako bi se moglo u šali reći. Kako je već bilo reči o tome šta su sve torbe i koju svrhu imaju onda se nećemo preterano bazirati na opisivanju torbe kao takve. Ženska torba ili samo torba, torbica, tašna, predstavlja predmet koji osim upotrebne vrednosti ima i te kako veliku estetsku dimenziju ali i modnu naglašenost. 

Kada je i kako ženska torba uspela da se izdvoji pa čak i postavi kao jako bitan modni detalj kod žena ne zna se taćno. Verovatno su iz pragmatičnih razloga žene počele da koriste torbe još u vremena kada su se prvi put javljale šminke i ostala pomagala koja služe u svrhu ulepšavanja. Kako bi se ti predmeti stalno prenosili i i kako su stalno težili da budu na dohvat ruke nimalo ne čudi da se pojavila i potreba ali i želja za ženskom torbom. Ženske torbe su torbe koje su najčešće dizajnirane kao naramenice odnosno imaju mogućnost nošenja na ramenu. Ove torbe su veoma izdržljive a šta se sve u njima može naći možda je i suvišno govoriti. 

Svakako, prvenstvena funkcija ženske torbe jeste da se u njoj nalaze osnovne potrepštine koje jednoj ženi treba da budu na dohvat ruke. Kako je lepota i negovanje vrlo bitan faktor kod žena najčešće se u torbicama nose ogledala, šminka i novčanik. Ženske torbe mogu biti različitih veličina što takođe u mnogome određuje sadržaj torbi mada se može reći da ne postoji dovoljno velika ženska torba. Ženske torbe su obično pravljene sa nekoliko pregrada tako da se u njima mogu odvajati suštinski predmeti od onih manje bitnih. 

U torbama se osim pomenutog mogu nositi i mobilni telefoni, tableti ili savremeni uređaji za komunikaciju. Pribor za ličnu instant higijenu takođe su deo ženskih torbica. Torbice su izrađene od raznih materijala mada se kao glavni ističe koža. Kožne torbice za žene su najpopularnije te se veliki proizvođači galanterije često nameću u tome ko će lepše i prikladnije dizajnirati. Postoje naravno i platnene ženske torbe.

Zanimljivost vezana za žensku torbu je i ta da se posle sunđera za pranje i tastature u njoj nalazi veliki broj bakterija. Ovo može čak i da opomene žene da razmišljaju o češćem menjanju torbica, te je ovo mesto pravo za sve one kojima je nova torba potrebna.
spacer
       
spacer