OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
webni social1
webni social2
akcija

Prosto Bluetooth FM transmiter BT-06

cena: 973,00 din
890,00 din
akcija

Metabo akumulatorski ureznik navoja GB 18 LTX BL Q I

cena: 67.920,00 din
63.159,00 din
akcija

Metabo ugaona brusilica 1550W 125mm WE 15-125 QUICK

cena: 19.740,00 din
18.349,00 din
Pretraga
korpa0
novo
Motorni trimer Villager BC 26 Prime - proizvod na akciji

Motorni trimer Villager BC 26 Prime

cena: 10.512,00 din
8.790,00 din
akcija
FIELDMANN FZS 4004-B Benzinski trimer za travu 1.9 KS - proizvod na akciji

FIELDMANN FZS 4004-B Benzinski trimer za travu 1.9 KS

cena: 16.771,00 din
10.990,00 din
akcija
FIELDMANN FZS 5003-B Benzinski trimer za travu 2.15 KS - proizvod na akciji

FIELDMANN FZS 5003-B Benzinski trimer za travu 2.15 KS

cena: 18.443,00 din
11.990,00 din
akcija
Motorni trimer za travu 1.9 ks 520 AGM - proizvod na akciji

Motorni trimer za travu 1.9 ks 520 AGM

cena: 14.699,00 din
13.229,00 din
akcija
Motorni trimer BC 26 ES Villager - proizvod na akciji

Motorni trimer BC 26 ES Villager

cena: 14.999,00 din
13.499,00 din
akcija
Motorni trimer za travu BC 755 SE Villager - proizvod na akciji

Motorni trimer za travu BC 755 SE Villager

cena: 16.799,00 din
15.119,00 din
akcija
Motorni trimer za travu BC 260L ALKO - proizvod na akciji

Motorni trimer za travu BC 260L ALKO

cena: 17.628,00 din
16.390,00 din
akcija
Benzinski trimer za travu 42.7cm3 1.35kW ISKRA - proizvod na akciji

Benzinski trimer za travu 42.7cm3 1.35kW ISKRA

cena: 18.415,00 din
16.790,00 din
akcija
Benzinski trimer za travu 51.7cm3 1.4kW ISKRA - proizvod na akciji

Benzinski trimer za travu 51.7cm3 1.4kW ISKRA

cena: 19.759,00 din
17.190,00 din
akcija
Motorni trimer za travu BC 1250 PE Villager - proizvod na akciji

Motorni trimer za travu BC 1250 PE Villager

cena: 22.999,00 din
17.990,00 din

Benzinske kose-trimeri

Motorni trimeri i kose

Neprikosnoven alat za košenje trave na neravnim i nepristupačnim terenima su motorne kose ili trimeri. Imate na raspolaganju kose trimere za kućnu ili hobi upotrebu, ali i za profesionalnu kosidbu to jest za komunalna preduzeća i poljoprivredna dobra.

Motorni trimer za travu, takođe poznat kao trimmer ili kosačica za travu, je ručni uređaj koji se koristi za održavanje travnjaka, posebno za sečenje i oblikovanje trave na mestima koja su teško dostupna za kosilicu, kao što su ivice dvorišta, oko drveća i biljaka, ili na neravnom terenu. 

Vrste trimmera: Postoje različite vrste trimmera, uključujući benzinske trimmere, električne trimmere i baterijske trimmere. Svaka vrsta ima svoje prednosti i ograničenja. Benzinski trimmeri su obično najmoćniji i pogodni za veće površine, dok su električni trimmeri i baterijski trimmeri često tiši i lakši za održavanje.

Funkcija kosačice: Trimeri koriste rotirajući glavu sa trimericama ili noževima za sečenje trave. Ovi noževi se kreću brzo i omogućavaju precizno sečenje i oblikovanje trave.

Sigurnost: Pri korišćenju trimmera, važno je nositi zaštitnu opremu, uključujući naočare, zaštitne slušalice i dugmad zaštitnog radnog odela kako biste se zaštitili od trave i kamenčića koji mogu leteti prilikom sečenja.

Pravilno korišćenje: Trimere treba koristiti sa pažnjom i precizno kako bi se postigao željeni izgled travnjaka. Pobrinite se da se ne sečete preblizu biljkama ili stazama kako biste izbegli oštećenja.

Održavanje: Redovno održavanje trimera je važno kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i efikasnost. To uključuje održavanje noževa, zamenu trimerica ili zamenu baterija (za baterijske trimmere) kada je potrebno, kao i čišćenje filtera za vazduh (za benzinske trimmere).

Motorni trimmeri za travu su praktičan alat za održavanje travnjaka i omogućavaju vam da precizno sečete i oblikujete travu na mestima gde kosilica ne može stići. Važno je pažljivo koristiti trimmer, pridržavati se sigurnosnih smernica i održavati uređaj kako biste osigurali sigurnost i dugotrajnost.


Kosa kao alatka se koristi jako dugo, unazad stotine godina. Njome se kosilo, i žito, zatim livade, okućnice i dvorišta, uz pesmu, i druženje kosaca koji su se slatko, iako umorni, ispričali i izveselili na tim mobama-kosilačkim danima. Sama ručna kosa sastavljena je od metalnih delova i od drvenog štila ili drške. Platno koje seče je uradjeno od izuzetno kvalitetnog čelika, a za drveni deo pričvršćena je grivnom. Ona na sebi ima šrafove koji stežu kosu uz drveni klin-njime se reguliše nagib platna, u zavisnosti od zahteva terena. Košenje je jedan od najvažnijih zadataka prilikom održavanja travnjaka zbog toga što redovno košenje doprinosi bujnosti travnjaka.Ukoliko želite da nađubrite travnjak prirodnim putem, najbolje je da izaberete kosilicu koja ima funkciju malčiranja. Posebno je na proleće važno kositi travnjake najmanje jednom nedeljno. Naše kosilice za travu imaju posebno sečivo za nisko koje služi za nisko i precizno košenje trave. Bez obzira na to da li ćete izabrati električnu ili akumulatorsku rotacionu kosilicu, kosilicu na benzinski pogon ili onu koja ima uređaj za upravljanje ili pak cilindričnu kosilicu koja može biti ručna, električna i akumulatorska kako biste vašu baštu pretvorili u autentičan engleski vrt, naši proizvodi predstavljaju pravo rešenje za sve vaše potrebe. Koristite motornu kosu za čišćenje trave, niskog žbunja i rastinja. Motorna kosa je robusnija i jača od trimera za travu i postoji sa raznim veličinama motora. Što je gušća vegetacija koju treba da očistite, to vam je potrebna veća mašina. Sa pravom dodatnom opremom, istu mašinu možete koristiti za košenje trave, čišćenje šiblja i žbunja kao i proređivanje manjeg drveća. Motorna kosa je opremljena dužom osovinom da bi povećala svoj radni opseg.Izaberite mašinu koja je dovoljno jaka za vegetaciju koju planirate da očistite. Opremite vašu mašinu ergonomičnim uprtačima za odlično upravljanje, komfor i efikasnost. Upravljač treba da bude pod uglom u odnosu na osovinu, da bi se sprečilo neravnomerno opterećenje vaših leđa. Mašina mora da ima odličan anti-vibracioni sistem da bi se osiguralo da imate energije da radite duže, bez umora. Upravljač se može iskositi i spustiti, radi lakšeg transporta i skladištenja. Širi opseg dodatne opreme i rezne opreme, veći spektar aplikacija. Kupite vašu mašinu na proverenom sajtu kao što je naš, koji može da vam pomogne sa dodatnom opremom, servisom i rezervnim delovima. Kada kupujete kosačicu, prva stvar koju morate uzeti u obzir je veličina travnjaka i način na koji želite kositi. Veći travnjak - veća širina košenja. Kosačice sa sakupljačem daju uredne rezultate i štede vreme jer vam ne trebaju grabulje nakon košenja. Takođe ga možete koristiti za prikupljanje lišća u jesen. Sakupljač je dobar i ako želite da izbegnete alergijske reakcije na travu, i smanjite širenje korova. 

Kosačice sa sakupljačem daju uredne rezultate i štede vreme jer vam ne trebaju grabulje nakon košenja. Takođe ga možete koristiti za prikupljanje lišća u jesen. Sakupljač je dobar i ako želite da izbegnete alergijske reakcije na travu, i smanjite širenje korova. Na našem sajtu imate veliki izbor motornih trimera za travu koje će vaš posao učiniti besprekornim i lakšim! Naručite danas trimet za košenje a već sutra posle podne kosite. I naravno platite benzinski trimer, tek kada Vam stigne na kućnu adresu.