OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
webni social1
webni social2
akcija

Digitalna libela 60cm 985 Digiman KAPRO

cena: 11.340,00 din
10.773,00 din
akcija

Ugaona električna brusilica 115mm 720W GA4530 MAKITA

cena: 9.990,00 din
7.990,00 din
akcija

Baštenska pumpa P 9000 G Metabo

cena: 37.800,00 din
35.149,00 din
akcija

Pneumatska račna 1/2" DRS 95 Metabo

cena: 13.326,00 din
12.389,00 din
Pretraga
korpa0
novo
Oštrač burgija Levior

Oštrač burgija Levior

cena: 1.065,00 din

Dodatna oprema za električni alat

Dodatna oprema za električni alat

Električni alat predstavlja možda i najznačajniju kategoriju alata. Ako ne najznačajniju a ono sigurno najbrojniju. Sigurno će se ljubitelji tradicionalnog i rustičnog, ljubiteli starog poput one Stankoviće “staro mi dajte da miriše na suv bosiljak”, pobuniti i reći da je sve što je novo samo po sebi degradirajuće. Ipak, ako malo bolje i kompletnije sagledamo situaciju mi ovde svakako ne želimo da omalovažavamo sve one alate koji su se vekovima koristili već ćemo napomenuti da  električni alati predstavljaju najnapredniju verziju mnogih alata. Takođe ćemo se saglasiti sa pojedinim tvrdnjama da određene ručne alate ne mogu zameniti pojedini električni pa se od dalje proizvodnje te vrste električnih alata i odustajalo. 

Ipak, ono što je činjenice svakako je informacija da je proces i brzina rada znatno pospešena upravo korišćenjem alata na struju. Mnogi će takođe reći da nije do alata nego je do majstora i da bi se zapitali kako bi svi oni koji koriste struju radili sutra da je nestane. No mi gledamo na situaciju iz jedne pozitivno realne perspektive pa valja prozboriti koju reč o tome šta je to dodatna oprema za električni alat. 

Električni alat apravo ponekad koristi razne dodatke za svoj rad pa se jedan alat može upotrebiti u mnogo funkcija ito baš uz pomoć dodatne opreme. Jedna od posebnih sprava koja se može smatrati dodatnim alatom jeste glodalica za kanale u zidu koja se koristi za sečenje žlebova u betonu i lakim građevinskim ciglama i to radi lakšeg postavljanja instalacija. Među dodatnom opremom može se naći i univerzalni ključ brusilice koji je varijabilan i ima razne razmake među rupama. 

Plastični steznik za radne stolove veoma je korsina oprema jer pospešuje rad i koristi se kao postolje pri radu. Možda jedan od najefikasnijih predmeta koji se koristi prilikom rada sa bušilicom jeste univerzalni stalak za bušilicu. Ovakav stalak koristi se onda kada je potrebno odložiti bušilicu ili je fiksirati kako bi izrađivala kvalitetne rupe.