OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

akcija
Džip sa satom upravljačem Speed Driving - proizvod na akciji

Džip sa satom upravljačem Speed Driving

cena: 6.155,00 din
3.289,00 din
spacer
Džipovi i off-road vozila na daljinski

Danas se pod terminom džip podrazumevaju ona vozila koja služe za  vožnju na terenu, odnosno po neasfaltiranim putevima, neprohodnijim putevima i td. Ovo ime potiče od najpoznatijeg brenda koji se bavi proizvodnjom ovih automobila i vozila. Naime, reč je o istoimenom brendu Džip odnosno Jeep koji je prvi počeo da proizvodi ovakva vozila u velikom broju. Zbog toga se danas pod univerzalnim terminom džip mogu smatrati sva terenska vozila. Terenci su zapravo vrsta automobiula koja ima veliku nosivost i veliku vučnu snagu a putničkog je kapaciteta nalik karavanu ili kombiju. Opremljen je svim mogućim elementim za terensku vožnju tj. vožnju van asfaltiranih površina. Ovakva vožnja poznatija je pod engleskim nazivom off-road što bi se moglo prevesti “izvan puta”.
Najvažniji elementi za off-road vožnju su pogon na sva četiri točka, blokada diferencijala i veliki razmak između točkova i trupa automobila. Ovaj razmak omogućava da se ne pokvase instalacije automobila i da ne dođe do oštećenja na izopačenom putu. Takođe u karakteristika i velike gume prilakođene za najteže terene. 

Terence uglavnom koriste vojnici ponekad lovci i šumari a prvi su nastali u američkoj fabrici Jeep još početkom ćetrdesetih godina. Danas se replike ovih automobila često proizvode. Veoma se često proizvode i kao igračke za decu. Deci je neobičnost ovih vozila prvo što im privlači pažnju, pa je ovo jedna od boljih igračaka koju im možete priuštiti. Osim toga i sami se možete igrati ovom igračkom.

Terenci na daljinski upravljač se prave u različitim razmerama npr 1:18 i verne su kopije. Ove igračke se mogu kretati u svim smerovima a energiju crpu iz baterija. Najčešće se preporučuje da se njima mogu igrati deca starija od 6 godina.

Igračke koje imitiraju prave terence su vrlo interesantne ali i izdržljive jer su pravljene od kvalitetnih materijala. Ove igračke omogući će deci da razvijaju maštu razmišljajući o napretku tehnike i o tome kako ne postoje nesavladive prepreke. Džipovi su prava stvar za zaljubljenike u terenska vozila i u poslove koji se obavljaju off-road.
spacer