OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0

Mala špatula 27451

cena: 367,00 din
 • Duga špatula 27441 rasprodat detaljnije Detaljnije
 • Bakarna džezva LINE CL-104B RIO COLOSSUS

  cena: 934,00 din
 • Bakarna džezva LINE CL-104C RIO COLOSSUS 870,00 din detaljnije Detaljnije
 • novo
  ZILAN Šejker 500ml ZLN2546

  ZILAN Šejker 500ml ZLN2546

  cena: 1.118,00 din

  Galanterija kuhinjska

  Galanterija kuhinjska

  Širok je spisak onih proizvoda koji bi se mogli naći na listi kuhinjske galanterije. Da se ovde ne bismo bavili svakim proizvodom pojedinačno važno je pomenuti neki od njih ili barem one koji se korsite najčešće. Takvih proizvoda svakako nema malo i mogu se grupisati u određene kategorije kako bi se lakše moglo doći do njih. Kuhinjska galanterija ne odnosi se samo na ono što se nužno mora naći u prostorijama koje nose naziv kuhinja. 

  Dakle, kuhinja ne mora biti samo ona prostorija u kući koja je predviđena  za spremanje hrane. Kuhinja se ponekad može prebaciti i u prirodu pogotovu na jednodnevnim odmorima ili višednevnim kampovanjima. Takođe postoje i one kuhinje koje su nalik terasama a mnogi ih nazivaju letnjim kujnama. Sve ovo  do sada pomenuto može da predstavlja kuhinju. A svaki predmet koji se u neku svrhu koristi u kuhinji, ma kakva ona bila predstavlja kuhinjsku galanteriju. Kao što smo već pomenuli široka je lista proizvoda koji se korsite u kuhinjama ali i van njih da bi se prezentovao rad koji je u kuhinji nastao. 

  Najpre valja pomenuti predmet koji je nalik kašikama i viljuškama a ima namenu da sa vatre prilkom roštiljanja pomeri pečeni proizvod. Na roštilju se mogu peći kako meso tako i povrće a jedan predmet služi za okretanje sadržaja sa roštilja. Reč je naravno o špatuli koja se može koristiti i u kuhinji na električnom roštilju ali i u prirodi prilikom izleta. Drugi proizvod koji je veoma bitan jeste pletena korpa odnosno košarica za hleb. Ona osim što održava svežinu hleba ima i estetski trenutak koji je bitan kada je u pitanju dizajniranje stola prilikom ručavanja. Korpe utiču na sveukupnu dekoraciju pa se preve u različitim veličinama i naravno različitim bojama. Takođe vredi pomenuti i činije koje se koirste za serviranje salate. Njihovu veličinu određuje sadžaj koji će se u njima naći a što se tiče boje uvek se bira na osnovu ostalog posuđa, stoljnjaka i ličnih afiniteta onoga ko ručak servira. 

  Među kuhinjskom galanterijom mogu se naći  i kuhinjske rukavice koje služe za vađenje materijala iz pećnica. Tu su takođe vrlo popularne daske za sečenje bez kojih se ne može zamisliti rad u kuhinji. Posude za torte, gnječilice za pire i rende za povrće ili voće su takođe bitni proizvodi u okviru kategorije ovog tipa. Držači za escajg su takođe na listi poželjnih predmeta kada je u pitanju osavremenjavanje kuhinje.