OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Igračke građevinske mašine

Građevinske mašine mogu biti sve one mašine, pokretne ili delom pokretne koje se koriste u građevinarstvu i to u svim mogućim oblicima građevinarstva. Dakle uzevši u obzir da postoji dosta područja građevinarstva kao što su niskogradnja i visokogradnja sa svim svojim podkategorijama, primetićemo da je broj mašina koje se su koriste veome veliki. Upravo zbog toga postoji i širok spektar igrački koje se trude da budu verne kopije ovih mašina. Deca su uvek sklona maštanju o majstorisanju pa će im ove igračke gradjevinske mašine veoma dobro doći.

Jedna od najčudnijih igračaka mašina jeste magacinski viljuškar koji će deci biti jako interesantan jer ga retko viđaju. Viljuškar služi za prenos magacinske opreme i utovar u kamione. Kod igračaka je viljuška podesiva ali i odvojiva od trupa vozila. Viljuška se može podešavati na više nivoa.  Pravi viljuškari koriste hidrauličnu energiju za pokretanje viljušaka a uz vozila su često uključene i palete za prenos tereta. Jedan od zanimljivijih procesa koji deca vole da prate jeste asfaltiranje ulica. Nekako uvek deci zapadne za oko valjak koji služi za utabavanje još uvek tečnog asfalta ili za ravnanje pesak-površina. Ova građevinska mašina se takođe pravi kao dečja replika i veoma je tačno i detaljno repliciran original. 

Sve ove igračke imaju preporučenu starosnu granicu. Motoriku vaše dece kao i maštu možete razvijati i uz pomoć građevinske dizalice koja će im svakako biti interesantna. Dizalice igračke se često pronalaze na različitim gradilištima pa je izvesno da su je deca već mnogo puta videla. Jedna od mašina koja se koristi gotovo svakodnevno u toku zime je i kamion koji čisti sneg. Ovaj kamion je deci zanimljiv jer ima snežni plug a veoma često i čitav mehanizam za đubre. Deca se zaista na snegu mogu igrati i ovim kamionom. Postoje još i mnoge replike igračke drugih građeevisnkih mašina. 

Pomenućemo samo da je veliki broj kamiona mešalica koje odlikuju mešalice u obliku cisterne. Ponajviše se proizvode i prodaju igračke koje su umenjene verzije bagera ili buldožera. Ovi guseničari imaju jako zapažen izgled pa nije teško prepoznati ih u gomili raznih dobrih i korisnih igračaka.
spacer