OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

spacer
Ljuljaške

Sigurno svakoga ko pomisli na detinjstvo jedan predmet asocira na najlepše bezbrižne dane kada je jedina briga bila da smo siti, napojeni i odmorni. Predmet koji je obeležio svačije detinjstvo na neki način, datira još od najranijih dana čovekovog postojanja. Naime, u vremena kada su postojale razne privredne krize ljudima su se postavljali parkovi za zabavu kako bi svoje misli sklonili sa stecišta loših dešavanja. Tako su nastajale i ljuljaške. To je onaj predmet koji ne predstavlja nikakvu veliku filozofiju, koji se može napraviti ili nabaviti po veoma jeftinoj ceni a koji na kraju krajeva možemo videti na svim delovima sveta, bez obzira na kulturu i tradiciju određenih civilizacija. Ljuljaškini preci svakako su još uvek u džungli i i dalje izgledaju nepromenjeno. To su lijane, biljke koje su služile za nišanje ili ljuljanje da bi se premostili nekakvi fizički problemi. Dakle, na osnovu ove ideje razvijaju se i prve kolevke za decu koje funkcionišu po principu ljuljanja. A zatim?

Pa setimo li se antičke Grčke ili Rima svakako ćemo zamisliti gomilu dece koja ne znajući ništa o Neronu ili Cezaru trčkaraju po nekim tadašnjim komšilucima. A onda sednu da odmore na drvo koje je lancima ili konopima vezano za neku gredu i par puta se zanjišu.

E onda.. Onda dođemo u ova turobna vremena gde je bitno samo zgrnuti novac i zaboravimo da se igramo. Ali zaboravljamo i na našu decu. A deci je igra potrebna. I tu nastupa ključni ujedinitelj generacija, igračka koja je obeležila svačije detinjstvo a ime joj je ljuljaška. Setimo se samo kako smo nekada vezivali obične konopce izviđačkim čvorovima i u nedostatku dobrih ponuda pravili ljuljaške. A sad? Pa sad je dovoljno da za svoje dete koje ima od jedne do tri godine naručite plastičnu ljuljašku koju ćete postaviti u dvorišu bez po muke. I takva će ljuljaška da unese mir u vašu kuću. To je ljuljaška koja je podesiva za dve visine i ima zaštitni poslužavnik na kome je paleta igrica za podsticanje spretnosti.

Dovoljno je samo da naručite ljuljašku i  vaše dete će bezbrižno da se ljulja u tvrdoj plastici svetlih boja, otpornih na oštećenja i sunčevo zračenje.
spacer