OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
webni social1
webni social2
akcija

Klešta špicasta 180 mm Womax

cena: 456,00 din
319,00 din
akcija

Torba velika za alat 670x290x325 Metabo

cena: 5.250,00 din
4.679,00 din
Pretraga
korpa0

Ostali alat za baštu

Sve od alata za Vašu baštu 

Pravi alat čini svaki posao lakšim i to nije izuzetak ni u bašti. Obožavaoci bašte prikupe mnogo alata tokom godina, ali uvek postoji jedan alat koji nemaju. Ukoliko upravo počinjete sa baštovanstvom, postoje nekoliko osnovnih alata bez kojih je ne zamislivo početi sa sređivanjem bašte. Za početak je najbitnije da imate osnovni alat koji je svakom čoveku potreban u sređivanju bašte.

Lopate: Baštenske lopate imaju okrugli vrh lopatice. Oni su apsolutno neophodne za okretanje zemljišta, kopanje rupa i sađenja.

Većina biljaka i cveća zahteva da se tokom sađenja sagnete, odnosno, kleknete na kolena. Za to Vam trebaju podloga za kolena, i još sadiljka, mistrija, lopatica i grabuljica.Udobnost je ipak tu na drugom mestu, a ljubav prema baštovanstvu na prvom. Ipak možete olakšati sebi izabirom modela sa gumenom drškom jer neće praviti bolne i dosadne žuljeve na Vašim rukama. Naravno moderan ergonomski dizajn će Vam još više pomoći u radu i smanjiće napetost u vašim rukama. Čelična oštrica ima veoma dug vek trajanja. Ukoliko Vam je ovakva vrsta alata potrebna za kopanje tvrdog tla uska oštrica je pravi izbor, ako Vam pak treba za uklanjanje zemlje široke, zaobljene oštrice su ipak bolje i brže za kopanje u čvrstom tlu.

Baštenske makaze: Obavezan alat koji služi za rezanje, šišanje i oblikovanje cveća, šimšira, drveća ili žive ograde.Kvalitetne makaze ne samo da će učiniti vaš posao lakšim, već će Vam pomoći da odradite tačno to što ste nameravali. U osnovi postoje dve vrste makaza: anvil i bypass (obilazne). Preporuka za kupovinu je da potražite baštanske makaze sa rezevrvnim delovimai noževima koji mogu da se naoštre.

Motike su možda najbitnija alatka za baštu. Koriste se za razbijanje zemlje, sečenje ili vađenje korova itd. Za teže uslove potražite motike sa čeličnim oštricama koja je zavarena za ručku.

Baštenske vile: Jednostavan, a savršen alat za baštu. Koriste se za mnoge stvari u bašti poput skupljanja trave, sabiranja sena, razbijanje zemljanih grudvi itd. Baštanske vile su nešto kraće i deblje od običnih vila.