OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Vinski set sa kutijom 2448

Vinski set sa kutijom 2448

cena: 2.400,00 din
prodato
Set za služenje vina POWER

Set za služenje vina POWER

cena: 2.520,00 din
prodato
Set za služenje vina DIAMOND

Set za služenje vina DIAMOND

cena: 2.640,00 din
prodato
Set za služenje vina TOP

Set za služenje vina TOP

cena: 2.760,00 din
prodato
Vinski set DOUBLE za služenje vina

Vinski set DOUBLE za služenje vina

cena: 2.878,00 din
prodato
Vinski set dupli 2443

Vinski set dupli 2443

cena: 3.360,00 din
prodato
Set za služenje vina AFRICA

Set za služenje vina AFRICA

cena: 3.960,00 din
prodato
Vinski set DOUBLE

Vinski set DOUBLE

cena: 3.980,00 din
prodato
Polica za vino orah 64 x 76 x 25 cm

Polica za vino orah 64 x 76 x 25 cm

cena: 4.415,00 din
prodato
Vinski set DELUXE za služenje vina

Vinski set DELUXE za služenje vina

cena: 6.802,00 din
spacer
Setovi za služenje vina
Šta je vino ?
Vino je poljoprivredno-prehrambeni proizvod, dobijen potpunom ili delimičnom alkoholnom fermentacijom svežeg grožđa, ili šire od grožđa vinskih sorti vinove loze. Takođe, vino se može praviti od nekih delova biljaka i od raznovrsnog voća. Prirodni balans grožđa je takav da može da izazove vrenje bez ikakvog dodavanja šećera, kiselina, enzima i drugih supstanci koje izazivaju fermentaciju. Pića slična vinu mogu se porizvoditi fermentacijom drugog voća i cveća: voćno vino, vino od ječma, od pirinča (sake), meda (medovina), pa čak i od biljaka (kinesko vino). Komercijalna upotreba reči vino je u mnogim zemljama zaštićena zakonom. Vino poseduje istoriju dugu oko 8.000 godina — veruje se da su prva vina nastala na prostoru današnje Gruzije ili Irana. Vino nastaje tako što se gnječi grožđe, a sok koji se dobija gnječenjem naziva se šira. U osnovi proizvodnje vina leži hemijski proces fermentacije, tokom kojeg, pod uticajem kvasaca u anaerobnim uslovima, dolazi do razlaganja različitih šećera do etanola, pri čemu dolazi do oslobađanja ugljenik-dioksida. Proces vrenja ili fermetacije obično traje nekoliko nedelja, na određenoj temperaturi, a posle toga vino se prečišćava i pretače u buriće ili bačve. Pored šećera, sok grožđa sadrži kiseline koje su takođe bitne za ukus vina. Koža i semenke sadrže tanine, jedinjenja oporog ukusa (kao nezrela dunja) koja su prirodni konzervansi, omogućavaju starenje vina i njegovo sazrevanje a ne dozvoljavaju da se pokvari. Na površini zrna se nalaze ćelije kvasca, ali taj kvasac obično nije dovoljan da se napravi vino - u toku proizvodnje kvasac se dodaje.
spacer