OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
spacer

Dickie toys

spacer
spacer
spacer
spacer spacer   spacer
spacer

 
spacer
Dickie toys

Robna marka: Dickie toys

Dickie toys igračke

Priča jedne od veoma ljudskih i obrazovnih kompanija koja ima za zadatak da decu izvodi na pravi put i od njih pravi dobre ljude, sklanjajući ih sa ulice, zapolinje 1982. godine. reč je svakako o kompaniji koju je osnovao Fric Ziber a koja je imala za zadatak da proizvodi igračke za najmlađe stanovnike planete Zemlje. Tadašnja kompanija koju je Fric osnovao nosila je naziv Simba Toys odnosno simba igračke i zahtevala je od zaposlenih vrhunski kvalitet i inovativne ideje prilikom proizvodnje. Fric je sa sinom Majklom i petoro zaposlenih kompaniju nosio na leđima gotovo desetak godina. 

Zahvaljujući velikoj ljubavi i velikom entuzijazmu Simba toys je prerastao u Simba Dickie Grupu koja je sada jedna od vodećih grupa za proizvodnju igračaka i koja u svom vlasništvu ili sastavu ima još brojnu posadu. Dakle, ono što je danas Dickie toys kompanija zapravo je skup mnogih entuzijasta i proizvođača igračaka koji imaju za zadatak da dečje detinjstvo podigu na visok stepen zadovoljstva.  Danas je brojna  posada ovog detinjastog broda  a mi ćemo nastojati pomenemo neke od godina kada su se veliki proizvođači uključivali u zajednički projekat. 

Dakle već 1998. godine pomenutoj kompaniji priključio se Eichhorn a sledeće godine Schuco. Početak trećega milenijuma doneo je nove promene pa su prva i četvrta godina prve decenije dovele do toga da se u proizvodnju uključe i Noris Spiele i Big. Dve hiljade šeste godine u Dickie se uključuje Nicotoy a dve hiljade osme Smoby. Iste te godine Schipper Arts and Crafts ulazi u sastav kompanije dok je dve hiljade deseta godina, godina kada su Zoch  i Majorette uzeli učešće u ovoj kompaniji-. Danas valja napomenuti da kompanijia Dickie toys ima skoro četiri hiljade zaposlenih, zapravo 3700 i da se svakog dana industrija sve više širi. Internacionalna saradnja ono je što omogućava da kompanija uznapreduje. Dvadeset dve države širom sveta danas imaju predstavništva Simba Dickie grupe. Grupa se danas može pohvaliti sa oko 4000 različitih proizvoda iz domena igračaka za decu.
spacer
spacer
 
spacer