OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa
spacer
spacer

Famosa

spacer
spacer
spacer
spacer spacer   spacer
spacer

 
spacer
Famosa

Robna marka: Famosa

Famosa igračke

Ukoliko ste ljubitelji igračaka ili u porodici imate bebu odnosno malo dete koje je jedino moguće smiriti uz pomoć igračaka te mu na taj način i ispuniti najlepše životno doba onda je Famosa jedna od pravih kompanija koja vaš i život vaše dece popeti na vrhunski nivo. Kompanija Famosa je jedna od onih kompanija koja za sobom ima bogatu tradiciju i više od pedeset godina iskustva. Famosa je, naime, osnovana 1957. godine i to u mestu koje je danas poznato kao Toy Valley u Alicanteu. 

Veliki broj proizvođača igračaka je ujedinio svoje snage i na taj način osnovao kompaniju koja je od malih preduzeća i individua napravila veliki korak za njihove živote i živote onih koje će u budućnosti usrećivati.  Najteži zadatak u samim počecima bilo je naći investitora koji će uložiti u proizvodjnu igračaka od plastike, na čemu se zapravo bazirala čitava filozofija proizvodnje ovoga brenda. Tako se na kraju pedesetih godina javila kompanija Fabricas Aprupadas De Punecas de Onil, S:A koja se skraćeno naziva FAMOSA. 

Pola veka kasnije ova kompanija je zaista jedna od vodećih ako ne i prva španska kompanija koja se bavu proizvodnjom igračaka. Ona svoju industriju proširuje i na druga područja pa se na taj način ne zadržava samo u Španiji već je zastupljena i u Portugalu. Što se pak tiče promocije ovoga brenda može se reći da je on na izvestan način zastupljen u više od pedeset država uključujući i Francusku, Italjiu, SAD i Meksiko. Prve lutke koje je pravila ova kompanija nosile su imena popularnih likova tadašnjice i nastojalo se da se pogodi i sam lik ovh ljudi. Tako su se rodili u svetu lutaka i Elvis Prisli i Merilin Monro a kasnije i mnogi likovi iz Diznijevih crtanih filmova. I tako je Famosa dobila epitet famozna. 

Od onih početaka u Španiji pa sve do prelaska okeana i Famosinog učvršćivanja u Aziji, širom Evrope, Americi  prošlo je dosta vremena. Ipak, Famosa je sve vreme vredno radila i na taj način stekla epitet najboljeg.

spacer
spacer
 
spacer