OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
prodato
FitoFert Amino Copper 8 1 lit

FitoFert Amino Copper 8 1 lit

cena: 1.815,00 din
FitoFert

Robna marka: FitoFert

FitoFert djubriva i prehrana

Svaka povrtarska biljka tokom svog porasta i razvića, u zavisnosti od fenofaze u kojoj se nalazi, ima određene potrebe za hranljivim makro(N, P, K, Ca, Mg) i mikro(Fe, B, Cu, Mn..) elementima. Te količine ne mogu se kod povrtarskih kultura obezbediti prilikom osnovnog đubrenja zemljišta, već se moraju dodavati i u toku vegetacije, fertigacijom i folijarnom ishranom.

FitoFert đubriva su u potpunosti usklađena sa odgovarajućim fenofazama razvića povrća. Kristalne vodotopive formulacije se prvenstveno koriste za fertigacionu prihranu, ali se primenjuju i folijarnim putem u kombinaciji sa mikro i sekundarno- elementarnim đubrivima.  U nastavku ćemo dati naše preporuke za uzgoj različitih vrsta povrća.

Proizvodnja rasada - za većinu povrtarskih kultura vreme proizvodnje rasada kreće se od 4 do 8 nedelja, i u tom vremenskom periodu biljka ima male potrebe za hranljivim elementima, a sve ono što joj je potrebno za pravilno razviće nakon nicanja do formiranja drugog pravog lista nalazi se u hranljivim supstratima za setvu. Za setvu se preporučuje Terracult TCS TRAY B  granulacije 0-7 mm (Terracult TC 4 ili TC 1 Black), sa izbalansiranim pH vrednostima i količinom hrane od 1 kg/m3, što je sasvim dovoljna količina za početne faze razvića biljke. Tri nedelje nakon setve većinu povrtarskih biljake je potrebno prepikirati u Terracult TC 5 granulacije 0-20 mm, koji u sebi sadrži veću količinu hranljivih elemenata (do 2 kg/m3) i koji biljci pruža potrebne količine neophodnih hranljiva u pomenutoj fazi razvića.

Usled čestog zalivanja nekvalitetnom vodom prilikom proizvodnje rasada povrća, dolazi do intenzivnog ispiranja hranljivih elemenata iz supstrata u kome se biljka ukorenjava, i zato je potrebno da se u toku proizvodnje rasada povrća primenjuje program prihrane bilja kroz zalivanje i folijarnu prihranu.

Usled visokih prinosa zasadi voća zahtevaju pravovremeno i konstantno prihranjivanje adekvatnim đubrivima. Klasična zemljišna đubriva imaju vodeću ulogu u osnovnoj prihrani, ali dopunska prihrana predstavlja neizbeža faktor za pravilan rast biljke i razvoj ploda. Dopunskom prihranom, bilo folijarnom ili fertigacionom, moguće je u potpunosti zadovoljiti zahteve biljaka u svakoj feno fazi kao i otkloniti deficite makro, mikro ili sekundarnih elemenata.

Široka lepeza FitoFert preparata omogućuje da na pravi način prihranite zasade adekvatnim đubrivom. Ono što izdvaja FitoFert preparate od ostalih je to da mi ne nudimo jedno univerzalno sredstvo već širok spektar preparata, čijom se pravovremenom primenom postižu značajni pozitivni efekti.

Pozitivni efekti najčešće se ogledaju u jačanju i podizanju vitalnosti biljke, razvijanju otpornosti prema različitim oblicima stresa (temperaturni, pesticidni), podizanju prinosa, kvaliteta i marketabilnosti ploda. Transportabi nost i vek trajanja ploda. Eliminišu bolesti nastale usled fizioloških nedostataka.

Prihranu voća potrebno je obaviti u skladu sa trenutnim razvojem biljaka i njihovim potrebama za specifičnim nutrijentima. Folijarnu prihranu koristiti uvek prilikom zaštitnih tretiranja, pri čemu je jako bitno ispoštovati odgovarajuće feno faze.
Ako niste uspeli da naručite preko websajta, probajte telefonom 018/575-773
Radno vreme: radnim danima od 9-16h, subotom od 9-12h
Email:

Copyright © 2010 OdIgleDoLokomotive.rs ® Sva prava zadržana