OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa0
novo
Einhell pnematski udarni odvijač 1/2" TC-PW 340 - proizvod na akciji

Einhell pnematski udarni odvijač 1/2" TC-PW 340

cena: 9.248,00 din
7.999,00 din
akcija
Pneumatski odvijač DS14 Metabo - proizvod na akciji

Pneumatski odvijač DS14 Metabo

cena: 13.680,00 din
12.269,00 din
akcija
Pneumatska račna 1/2" DRS 95 Metabo - proizvod na akciji

Pneumatska račna 1/2" DRS 95 Metabo

cena: 13.920,00 din
12.389,00 din
akcija
Pneumatska račna DRS 35-1/4" Metabo - proizvod na akciji

Pneumatska račna DRS 35-1/4" Metabo

cena: 14.760,00 din
13.109,00 din
akcija
Pneumatska račna 1/2" DRS 68 u setu Metabo - proizvod na akciji

Pneumatska račna 1/2" DRS 68 u setu Metabo

cena: 17.160,00 din
15.949,00 din

Pneumatski odvijači

Pneumatski odvijači

Kako je o pneumatici dosta govoreno a i pretpostavljamo da i sami dosta znate o tome, pomenućemo to da je ova grana nauke u stvari ona koja se bavi kompresovanim vazduhom pa se njen pritisak na sličan način kao i kod hidraulike usmerava za proizvodnju određene sile i stavljanje u pogon nekih od kućnih alata ili uređaja. Jedan od alata koji se svakako valja pomenuti jeste pnmeumatski odvijač. 

Ovaj odvijač predstavlja uređaj odnosno alat koji na osnovu sile pneumatike sprovodi odvijanje šrafova bez ulaganja neke velike ručne sile. Odvijači se već decenijama koriste a potiču najverovatnije od ručnih odvijača. Bilo kako bilo oni svakako imaju bar idejne veze sa ručnim odvijačima koji se danas i posle vekova korišćenja često ne zamenjuju modernizovanim alatima. Ipak, pneumatski odvijači su odvijači koji na osnovu kompresovanog vazduha uspevaju da odvrnu čak i veoma jako zapečaćene šrafove. Treba pomenuti dakle, da su pneumatski odvijači odvijači koji imaju usadni ključ koji se može koristiti i za zavrtanje i za odvrtanje. 

Adapter se kod njih nalazi u plastičnoj kutiji i valja reći da se ovakvi odvijači koriste u mnogim segmentima proizvodnje i popravke jer su veoma praktični a pritom veoma izdržljivi i moćni. Često se odvijači isporučuju u kutijama ili setu pa su uvek dostupni kada god je to potrebno. Odvijači su podesivi tako da mogu varirati između leve i desne strane. Isporuka često sadrži nekoliko dleta koji su spakovani u jedan kofer. Vrlo je važno pomenuti da je ergonomski dizajn doveo do savršenstva ove alate. 

Klizanje alata je gotovo nemoguće a ručka obezbeđuje veoma udoban rad. Kada je bezbednost u pitanju, sigurnosni momenat je takođe od presudnog značaja. Pojedini uređaji su idealni za razne automobilske aplikacije. Uski dizajn kod nekih od ključeva odnosno pneumatrskih odvrtača je specifikovan za mesta do kojih je teško doći. Sigurno je i to da kompaktni dizajn daje i estetsku notu ali i jednostavno rukovanje i lakoću i udobnost rada.