OdIgleDoLokomotive
Dobrodošli: neregistrovani
Pretraga
korpa

prodato
Vinski set u kutiji 2977

Vinski set u kutiji 2977

cena: 1.260,00 din
prodato
Vinski set CABERNET

Vinski set CABERNET

cena: 1.290,00 din
prodato
Vinski set u kutiji 2972

Vinski set u kutiji 2972

cena: 1.320,00 din
prodato
Set metalni pljoska i čašice

Set metalni pljoska i čašice

cena: 1.320,00 din
prodato
Vinski set u drvenoj kutiji

Vinski set u drvenoj kutiji

cena: 1.380,00 din
prodato
Vinski set 2747

Vinski set 2747

cena: 1.416,00 din
prodato
Kutija za vino 1 boca

Kutija za vino 1 boca

cena: 1.440,00 din
prodato
Vinski set u drvenoj kutiji 5kom

Vinski set u drvenoj kutiji 5kom

cena: 1.490,00 din
prodato
Vinski set u kutiji od eko kože

Vinski set u kutiji od eko kože

cena: 1.722,00 din
prodato
Vinski set u kutiji sa šahom

Vinski set u kutiji sa šahom

cena: 1.740,00 din
prodato
Vinski set okrugli 2442

Vinski set okrugli 2442

cena: 1.800,00 din
prodato
Vinski set BAROK za služenje vina

Vinski set BAROK za služenje vina

cena: 1.903,00 din
prodato
Ručni vadičep za vino sa postoljem

Ručni vadičep za vino sa postoljem

cena: 1.980,00 din
prodato
Kutija za vino 2 boce

Kutija za vino 2 boce

cena: 2.080,00 din
prodato
Set za služenje vina VS2-CRNI

Set za služenje vina VS2-CRNI

cena: 2.093,00 din
spacer
Setovi za služenje vina
Šta je vino ?
Vino je poljoprivredno-prehrambeni proizvod, dobijen potpunom ili delimičnom alkoholnom fermentacijom svežeg grožđa, ili šire od grožđa vinskih sorti vinove loze. Takođe, vino se može praviti od nekih delova biljaka i od raznovrsnog voća. Prirodni balans grožđa je takav da može da izazove vrenje bez ikakvog dodavanja šećera, kiselina, enzima i drugih supstanci koje izazivaju fermentaciju. Pića slična vinu mogu se porizvoditi fermentacijom drugog voća i cveća: voćno vino, vino od ječma, od pirinča (sake), meda (medovina), pa čak i od biljaka (kinesko vino). Komercijalna upotreba reči vino je u mnogim zemljama zaštićena zakonom. Vino poseduje istoriju dugu oko 8.000 godina — veruje se da su prva vina nastala na prostoru današnje Gruzije ili Irana. Vino nastaje tako što se gnječi grožđe, a sok koji se dobija gnječenjem naziva se šira. U osnovi proizvodnje vina leži hemijski proces fermentacije, tokom kojeg, pod uticajem kvasaca u anaerobnim uslovima, dolazi do razlaganja različitih šećera do etanola, pri čemu dolazi do oslobađanja ugljenik-dioksida. Proces vrenja ili fermetacije obično traje nekoliko nedelja, na određenoj temperaturi, a posle toga vino se prečišćava i pretače u buriće ili bačve. Pored šećera, sok grožđa sadrži kiseline koje su takođe bitne za ukus vina. Koža i semenke sadrže tanine, jedinjenja oporog ukusa (kao nezrela dunja) koja su prirodni konzervansi, omogućavaju starenje vina i njegovo sazrevanje a ne dozvoljavaju da se pokvari. Na površini zrna se nalaze ćelije kvasca, ali taj kvasac obično nije dovoljan da se napravi vino - u toku proizvodnje kvasac se dodaje.
spacer